DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA RADNIKU – ILI SNS ILI NEMA PRODUŽENJA UGOVORA?

0

Zubni tehničar Vojkan Marjanović dobio je, kako kaže, uslov od strane direktora Doma zdravlja u Svilajncu ili da „potpiše za SNS“ ili mu ugovor, koji je isticao, neće biti produžen. Marjanović nije želeo da se učlani u Srpsku naprednu stranku i od pre par dana je – nezaposlen.

„Nekoliko dana pre isteka ugovora, direktor Doma zdravlja dr Dragan Stanojević pozvao me je u kancelariju. Kada sam došao, odveo me je u drugu kancelariju i rekao mi da ostavim telefon, pretpostavljam da slučajno ne bih nešto snimao što mi nije ni palo na pamet. Rekao mi je da imam dve opcije – da ostanem da radim ukoliko potpišem za Srspku naprednu stranku ili da se sklonim, što je u mom slučaju značilo da ostane bez ugovora. Ja sam odgovorio da to neću da radim. Sve se to dešavalo u četvrtak a u petak me je pozvao telefonom i na neki način mi se izvinjavao objašjavajući da je „takva situacija“ i da je on „samo mesindžer“ te da ne odlučuje on nego „neki ljudi koji nisu iz Svilajnca“. Stekao sam utisak da mu je bilo neprijatno. Iskreno da vam kažem, ja sam bio šokiran iako sam čuo da se takve stvari dešavaju, ja sam Svilajnčanin, skoro sam se oženio, supruga i ja smo imali šansu da odemo iz Srbije, ali smo odlučili da ipak ostanemo jer je Svilajnac naš grad, davao je podsticaje mladim ljudima i verovao sam da možemo lepo živeti tu gde volimo. Danas, ne znam šta da mislim“ kaže Vojkan Marjanović.

Na pozive i poruke Infocentrale, dr Stanojević koji je pre par meseci postavljen za direktora Doma zdravlja u Svilajncu, nije odgovarao.

Supruga mladog zubnog tehničara koji je odlučio da izađe u javnost svedočenjem o uceni, je slobodni umetnik, član ULUS – a. Slobodni umetnici u Svilajncu dobijaju pomoć Skupštine opštine u vidu plaćanja poreza i doprinosa i to je jedna od mera podsticaja mladima da ne odlaze iz grada i Srbije, već da ostanu, osnivaju porodice i rade u Svilancu.

A.Đ.

 

Prethodni tekstTINEJDŽER U PARAĆINU IZBO OCA
Sledeći tekstPritvor zbog sumnje da je ubio oca

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime