DEVENPORT SUTRA U SVILAJNCU

0

Ambasador Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport posetiće Svilajnac u sredu 22. oktobra 2014. godine, gde će obići radove na obnovi vrtića „Dečja radost“, uručiti pomoć poljoprivrednim domaćinstvima i predati ugovore porodicama kojima će kuće biti izgrađene ili obnovljene u okviru Programa pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji.

Ambasador će zajedno sa predsednikom Upravnog odbora Fonda B92 Veranom Matićem obići radove na rekonstrukciji najvećeg objekta vrtića u Svilajncu, koji su finansirani preko Programa pomoći EU i Fonda B92. Ambasador će, potom, predati pakete podrške za poljoprivrednu proizvodnju porodici Ilić, nakon čega će uručiti ugovor o izgradnji novog doma za porodicu Lazić, čiji je suprug i otac, rudar Željko Miletić, tragično poginuo prošlog meseca.

Prvi čovek Delegacije EU u Srbiji obići će i primopredaju paketa zimske pšenice i mineralnog đubriva za 193 poljoprivredna domaćinstva u Svilajncu, a potom će prisustvovati potpisivanju ugovora za izgradnju i obnovu domova oštećenih u poplavama sa ugroženim porodicama.

foto Kurir

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime