Deponija u Paraćinu još gori, komunalne službe zatrpavale zemljom pa otišle

0

„Suprug i ja smo išli da vidimo da li deponija gori, pošto se iz našeg dvorišta nije videlo ali se osećalo da nije ugašeno. Imali smo i šta da vidimo. Deponija još gori, nigde nikog. Došli su danas u 16 30 tek, iako od rane zore gori ako ne i pre. Zatrpavali su zemljom ali su otišli nezavršenog posla. Mi ne smemo da spavamo noćas“ kaže Gorica koja živi u neposrednoj blizini deponije.

Požar na smetlištu Buljanka Paraćinci su primetili u ranim jutarnjim satima, a dim je stigao do Jagodine. 

„U 6 jutros sam bio u bašti pored Morave. Dim i čestice u vidu magle jutros su nadvile Jagodinu jer je duvao vetar i sve to doneo dovde. Ali grešite ako misite da je to danas počelo, video sam ja to pre neki dan. Mislim da ta deponija gori već par dana“ kaže jedan građanin Jagodine.

U jutarnjim satima i u centru Ćuprije bilo je dima što je iznenadilo građane ove opštine.

„Jutros sam iz Jagodine krenuo u Ćupriju. Mislio sam da se nešto u industrijskoj zoni zapalilo jer se miris paljevine baš jako osećao. Onda sam video da je i u Ćupriji ista situacija“.

Požar je na smetlištu izbio verovatno u toku noći. Za sada se niko od nadležnih nije zvanično obratio građanima Paraćina i objasnio i Paraćincima ali i građanima Pomoravskog okruga da li je požar na deponiji uzrokovao zagađenje kao i na koji način i kada planiraju da požar saniraju. Ova deponija nalazi se na pet kilometra od Paraćina. 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime