DEČJA SCENA GRADSKOG POZORIŠTA U JAGODINI SA REDITELJEM PETROM MITIĆEM OSVOJILA 17 NAGRADA

0

Dečja scena Gradskog pozorišta u Jagodini već neko vreme beleži veliki uspeh. Oni su sa dve predstave „Kad je džungla, nek je s muzikom“ i „Bajka o čarobnom sviraču“ i rediteljem Petrom Mitićem, osvojili čak 17 nagrada! Danas u 17 sati u sali Kulturnog centra zakazana je premijera predstave „Svinjareva tajna“.

„Ekipa dece koja sada glumi je sjajna, garantujem da bolju ekipu pozorište dugo neće imati. Ta deca su donela nagrade pozorištu i svuda su pohvaljeni. Deca su nam odlični glumci. Gde god da smo otišli uzeli smo nagradu za kolektivnu igru, pored nagrade za glumce, za epizode itd“ kaže reditelj predstave „Svinjareva tajna“ Petar Mitić..

Mitić je počeo da radi sa decom pre dve godine.peca 4

„Kosta Ristić je radio predstavu sa decom „Pobuna vaspitnih mera“ ali je često bio odustan. Moje dete je tada igralo u predstavi, a zbog čestog odsustva reditelja i mog učešća u izradi scenografije, ja sam uskočio. Tadašnji upravnik Vlada Jovanović ponudio mi je  da radim predstavu „Kad je džungla, nek je s muzikom“ koja je kasnije osvojila devet nagrada. To je tekst Peđe Trajkovića i svi smo uživali u radu na ovoj predstavi“

Ova predstava je pokupila mnoge nagrade za glumca, reditelja, predstavu u celini itd.

svinj„Radio sam i sledeću predstavu  „Bajka o čarobnom sviraču“ a uz pomoć Tome Trifunovića smo dobili taj tekst. Premijera je bila prošlog decembra. Ova predstava je do sada uzela osam nagrada! Učestvovali smo i na međunarodnim festivalima. Na žalost Jagodina nema profesionalno pozorište, a kultura je generalno na veoma niskom nivou, tako da ne znam šta bi trebalo da se uradi da se nešto promeni. Kulturni centar i pozorište loše sarađuju. Krpimo se kada su u pitanju scenografija, ali imamo pomoć kada je u pitanju prevoz do drugih gradova. Ne sarađujemo sa drugim gradovima, nemamo kontakte, marketing nam je izuzetno loš a bez tog ne može,  mislim da tu treba da radimo bolje i više naravno, sa ljudima koji se u to razumeju“kaže Peca Mitić.

Cena ulanice za dečju predstavu je 100 din, dok je za premijeru predstave „Svinjareva tajna“ 200 din. Jagodinci bi morali da podrže rad dečje scene kako bismo možda uspeli da iznedrimo ljude koji će više pažnje posvećivati kulturi. Jer temelj svega je kultura.

Infocentrala poklanja karte za predstavu „Svinjareva tajna“ – pošaljite nam mejl na [email protected] ili nas kontaktirajte na našoj fejsbuk strani.

Prethodni tekstU ČETVRTAK PROMOCIJA KNJIGE BAJA DŽAKOVIĆA
Sledeći tekstSA PETORO DECE ISELJENI IZ KUĆE ZBOG DUGA OD 5.000 EVRA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime