DECA POGINULOG RUDARA NISU DOBILA PAKETIĆE

0

Deca rudara Željka Miletića koji je stradao prošle godine, od očeve firme nisu dobila poklone za Novu godinu, uz obrazloženje da nisu dužni da im ih daju.

Ljubiša (10), Anđela (9) i Jana (3), deca rudara Željka Miletića koji je prošle godine stradao u rudniku „Rembas“ u Resavici, nisu dobila novogodišnje paketiće od firme u kojoj je njihov otac radio. Još veća bruka je to što su iz sindikata „Nezavisnost“ njihovoj majci Veri Lazić rekli da deca nemaju pravo na paketiće jer im je otac mrtav.

deca rudara

– Zvao me je Mlađa iz sindikata „Nezavisnost“ 10 dana pre Nove godine i pitao kad da donesu deci paketiće. Dogovorili smo se da dođu između 25. i 27. decembra. Nekoliko dana pred Novu godinu pozvala sam ga i pitala kada ću da dobijem drva koja je moj pokojni suprug otplatio i on mi je tada rekao da, nažalost, deca neće dobiti poklone. Kazao je da oni nisu dužni da ih daju deci jer im je otac poginuo i da više nemaju ništa sa tim. Obećao je da će videti da li može da skupi za paketiće. pa da im donesu za Božić – kaže Vera i dodaje da je to strašno pogodilo i nju i decu.

Mališani tugovali

-To je bio veliki udarac za mene. Htela sam da crknem. Mislim da se moj pokojni muž „prevrće u grobu“. Stvarno je veliki bezobrazluk to da oduzmu paketiće siročićima. Deca su počela da plaču, pa sam otišla u prodavnicu i kupila im poklone – priča majka Vera.

Mališani su poklone dobili od bake i od Opštine Svilajnac.

Ne mogu ni u kuću

– Okitila sam im jelku u stanu koji koristimo privremeno, dok nam kuća ne bude gotova. Mnogo su se obradovali igračkama koje su dobili od opštine. Nekoliko dana ranije svi smo plakali, kada je Anđela za svoj rođendan 25. decembra rekla: „Moj tata je svake godine dolazio i donosio poklone“ – kaže Vera koja sa decom još ne može da se useli u novu kuću jer „Elektrodistribucija“ neće da priključi struju dok humanitarna organizacija „Help“ ne plati priključak za svih devet kuća koje je izgradila građanima, čije su kuće uništene u poplavama u Svilajncu.

Predsednik sindikata:

Majka bezobrazna

– Nisam rekao da deca nemaju pravo. Ako to kaže, ona je bezobrazna. Mi do sada nismo imali takav slučaj i sada sindikat čini presedan. Odlučili smo da im damo paketiće za Božić i u utorak ću lično da ih uručim deci. Je li sporno ako im damo poklone za Božić?! – kaže Mladen Petrović, predsednik Sindikata „Nezavisnost“ u rudniku „Rembas“.

Kurir

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime