DANAS POČINJE SUĐENJE ZA UBISTVO KOJE JE POTRESLO JAGODINU I SRBIJU!

1

U Višem sudu u Jagodini u 10 sati trebalo je da se održi prvo ročište za ubistvo Lazara Jovićića (17) koje se dogodilo marta prošle godine, ali je zbog bolesti advokata odloženo za 10.mart. Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Stefana Simovića (19) je kobne noći ubodom noža u predeo grudi (sečivo je prošlo od vrata do srca) usmrtio Lazara Jovićića.

,,Očekujemo maksimalnu kaznu. Dugo sam razmišjao šta se desilo te noći i kako nije pokušao da se odbrani ali sam shvatio, na osnovu izjava, da pošto je Lazar bio okrenut ka ulici, video je policijsku patrolu i spustio je ruke. Nije hteo konflikt, što je drugi iskoristio za ubod koji je, prema mišljenju stručnjaka, bio toliko silovit, nezabeleženo jak da je probio grudnu kost i završio direktno u srcu. Ubica je posle tog uboda zauzeo stav kao da se šepuri, a Lazar je samo rekao ,,Ubode me!“ i pao. Sve je trajalo tridesetak sekundi, kaže Lazarev otac, Vojislav Jovičić.

„Ne volim da mislim da Lazara više nema, ja živim svakodnevno kao da je on sa nama, ali na nekom drugom mestu“ dodao je Vojislav.

Stefan Simović je u nedelju 23. marta 2014. oko 00,20 sati, ispred ugostiteljskog objekta u Sinđelićevoj ulici u Jagodini, oštrim predmetom zadao jedan udarac maloletnom Lazaru u predelu grudi, a potom pobegao. Brzom i efikasnom intervencijom pripadnika PU Jagodina, Stefan  je pronađen i zadržan. Patrola policije je prevezla povređenog mladića do bolnice gde je oko 1.45 časova preminuo.

 

Prethodni tekstVIŠE SAMOUBISTAVA ZBOG ŠTEDNJE
Sledeći tekstJORGOVANKA TABAKOVIĆ: SVEKRVA JE REKLA DOKTORU DA NEMA NIŠTA SA MNOM!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime