Ćupričanka tvrdi da joj nije pružena pomoć usled pogoršanja stanja, da je lekar vređao a tehničar jurio po dvorištu

8

Kada je Sanja Nikolić iz Ćuprije posle nedelju dana terapije kod kuće i lečenja usled potvrđenog kovida a po savetu lekara, otišla u Urgentnu službu Opšte bolnice u Ćupriji sa teškim pogoršanjem, očekivala je da će je ostaviti na bolničkom lečenju. Međutim, kako sama kaže dobila je niz uvreda, čak ju je medicinski tehničar jurio po dvorištu ove zdravstvene ustanove „bolesnu, sa visokom tempertaurom i potpuno iscrpljenu“.

„Nedelju dana sam bila kod kuće, uzimala terapiju ali mi se stanje pogoršalo. Otišla sam u službu Urgentne medicine, već na prvo zvonjenje počeli su problemi. Dežurni lekar prvo me je izvređao da sam sela na zvono i rekao mi da se udaljim. Zamolila sam da pogleda moje rezultate, da pozove doktorku koja me je ranije pregledala, da me on sam pregleda, objasnila sam da imam upalu pluća, ali ništa to njega nije zanimalo. Rekao mi je da zovem tu doktorku pa da vidim s njom šta da radim. Zamolila sam da po protokolu obaveste doktorku jer ja nemam njen broj niti smo mi drugarice već da me dežurni lekar pogleda i da postupi u skladu sa svojom lekarskom obavezom. On mi je rekao „zovi je sama“ onda me je vređao, urlao je na mene bolesnu i pod temperaturom, ja sam se sklonila u nadi da će se malo smiriti pa sam opet pozvonila. U medjuvremenu sam videla da se on i prema drugim pacijentima tako ponaša, on je lupao vratima, prozorima, vikao a onda sam čula „da je on takav“ jer to je valjda normalno i opšteprihvaćeno da se jedan lekar tako ponaša prema pacijentima. Pošto sam videla da mi niko neće pomoći ja sam ga pitala za ime i prezive što ga je još više naljutilo a onda sam izvadila telefon da snimim njegovo ponašanje. To je bio moj zadnji potez očaja i nemoći. Onda je iz službe izleteo tehničar koji je bukvalno krenuo da me juri po bolničkom dvorištu, to su sigurno zabeležile i kamere. Ja sam bežala jer sam se bojala da će fizički da me povredi. Pošto sam pod visokom temperaturom i iscrpljena sela sam na jednu klupu, došlo je obezbeđenje i pristojno razgovaralo sa mnom a onda mi pomoglo da odem do auta. Sve se to desilo 18.9. oko 11 do 12 sati“ kaže Sanja Nikolić.

Pošto je došla kući Sanja je napisala žalbu i Opštoj bolnici u Ćupriji, Ministarstvu zdravlja, Kancelariji za zaštitu prava pacijenata. 

Infocentrala je uputila dopis Opštoj bolnici u Ćupriji o ovom slučaju kako bi javnost bila obaveštena o sprovedenom postupku i eventualnoj sankciji za lekara ukoliko se dokaže da pacijentu nije pružena zdravstvena nega i pomoć.

 

 

Prethodni tekstProtesti na planini Baba u Paraćinu – eksploatacija kamena mora da prestane
Sledeći tekstPorodica objavila da je nestala trinaestogodišnja devojčica

8 KOMENTARA

  1. Sramota za Cuprijsku bilnicu… koja je do skora vazila za primer drugima
    Ostalo je samo psr lekara koji imaju sluha za pacijente, ostalo je suvise komentarisati!!!
    Bravo za zenu koja je skupila hrabrost i iznela konscno deo prljavstine koja treba da se zna i vidi… uz tebe smo

    • Koj primer izvinite?!!!Primer sto vas prvo u dzepove gledaju.Kod njih vazi pravilo ako zelite da se lecite,morate imati novac u suprotnom,gotovi ste.Moja porodica ima trideset i kusur godina iskustva sa njimapreko nefropogije,neurologije,transfuzihe…i mogu vam reci samo SRAMOTA

  2. Za doktora Dragana Todorovića Tošu mogu samo da kazem da je najbolji doktor i najpristupačniji u Opstoj Bolnici Ćuprija. Negativne komentare mogu da napisu samo osobe koje ga ne poznaju i koje nisu imale nikakav kontakt sa njim. Takođe, ne moze se suditi nekome ako nismo čuli i drugu stranu priče, jer dokazi da gospodja nije u pravu svakako postoji.

  3. Da tako je po svim ustaovama na vestima,ovce veruju,a realnost je totalno drugacija. Licno Sam cekala ocu otpusnu listu koji je zbog carcinoma pluca lezao na palijativi,gde je grudno odeljenje za negative pacijenti. Na grudno odeljenje cekaju svi zajedno I pozitivni I negativni tako je I sa urgentnom,tu ispred vrata I’m se radi test. A toliko o pouzdanim testovima,kod mog oca smestaju pacijenta negativnog da bi ponovljeni test uvece pokazao da je covek pozotivan. Raspad Sistema I bajke za malu decu. Da bi jos iz razgovora sestra culi da na infektivnom leze sve vakcinisani I tri ne vakcinisani pacijenta obolela od kovida. Koga vise lazu political mafija sa farmaceutskom. Kombunacija do bila. Juce izljavljuju na vestima Niko nije umro ko je vakcinisani,da vidim iz okruzenja toliko o tome.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime