CRNOGOCI ZOVU SRPSKE TURISTE

0

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić najavila je da će cene na crnogorskom primorju ove sezone biti na nivou prošle godine i pozvala turiste iz Srbije da iskoriste popuste i letuju na crnogorskom primorju.

Radak Kukavičić rekla je agenciji Beta da će Crna Gora predstaviti svoju ponudu na predstojećem Sajmu turizma u Beogradu i da će biti ponuđeni popusti za rane rezervacije.

Prema njenim rečima Crna Gora na tržištu regiona predstaviće se pod sloganom „Jedinstvo različitosti na malom prostoru i sve što ti srce poželi“, a kako je dodala, ta zemlja ima puno toga da ponudi za sve ukuse i za svačiji džep.

„U Crnoj Gori imamo široku turističku ponudu i svako može da izabere ono što odgovara njegovoj platežnoj moći“, rekla je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Ona je istakla i da turisti u Crnoj Gori, osim na moru, mogu da uživaju i u aktivnom odmoru, prirodi, nacionalnim parkovima, planinama, kao i da se ta zemlja trudi da kvalitet turističke ponude svake godine bude još bolji.

„Pozivamo sve goste koji žele dobar odmor i uživanje u različitosti da dođu u Crnu Goru i posete nas i ove godine. Sigurno će poneti dobar utisak“, istakla je ona i dodala da je 2015. godina bila izuzetna za crnogorski turizam i da je zabeležen rast turista sa svih tržišta.

„Francuska, Nemačka i Velika Britanija su tržišta koja pokazuju značajan rast turista“, rekla je direktorka i dodala da je povećan i broj poseta turista iz Srbije, kojih je prošle godine bilo oko 372.912, a ostvarili su oko 2,9 miliona noćenja.

Radak Kukavičić je najavila i da će u u okviru Sajma turizma biti održan i sastanak privrednih komora Srbije i Crne Gore, odnosno odbora za turizam dve komore, na kojem će razgovarati o privrednoj saradnji, ali i o poslovnim oblicima turizma, kao što je na primer zdravstveni, gde Srbija kao destinacija ima široku ponudu.

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore najavila i da će Crna Gora biti zemlja partner na Sajmu turizma u Beogradu 2017. godine.

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji će biti održan od 18. do 21. februara ove godine na Beogradskom sajmu, predstaviće se više od 1.153 izlagača iz 55 zemalja.

alo.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime