„CRNI STRŠLJENOVI“ KANDIDATI ZA JUNIORSKOG ŠAMPIONA SRBIJE

0

Američki fudbal igraju i brzi i snažni, i visoki i niski, pa i oni najkrupniji. Svi oni zajedno čine nepobedivi tim. Od 2013. godine, u Jagodini se ispisuju nove stranice sportske istorije. Grupa entuzijasta i nekolicine igrača koji su nastupali širom Srbije, osnivaju tim pod nazivom Crni Stršljenovi. Za ovaj kratak vremenski period postigli su sledeće rezultate:
III mesto u Fleg ligi Srbije 2014,
II mesto u Jut ligi Srbije 2014.
I mesto turnir Trofej Beograda 2014.
II mesto u Fleg ligi Srbije 2015.
prolaz u II ligu Srbije, seniori 2015.

U jesenjem delu sezone, trenutno se takmiče u Juniorskoj (dečaci od 16 do 19 godina) i Jut ligi Srbije (dečaci do 15 godina).

strsljenovi 1

U Juniorskoj ligi Srbije su u grupnoj fazi pobedili sve četiri utakmice i trenutno zauzimaju prvo mesto na tabeli. Takođe su obezbili mesto u plej-ofu i boriće se za titulu šampiona Srbije. Rezultati koje su ostvarili su sledeći:
Kraljevo Royal Crowns – Jagodina Black Hornets 2:29
Požarevac Pastuvi – Jagodina Black Hornets 0:35
Jagodina Black Hornets – Imperatori Niš 33:0
Čačak Angel Warriors – Jagodina Black Hornets 8:27

Trenutno su najozbiljniji kandidat za juniorskog šampiona Srbije. Pre doigravanja, preostaje duel sa kragujevačkim Divljim veprovima, koji će ujedno biti i finale pre finala, i koji će odrediti ko će sa prvog mesta u grupi nastupati u daljem toku takmičenja.

Juniorski tim jagodinskih Crnih stršljena čine 36 momaka i 7 trenera. Glavni trener je Branko Đurišić, jedan od najiskusnijih igrača na ovim prostorima.

U Jut ligi Srbije, posle 3 odigrane utakmice, članovi najmlađe selekcije imaju rezultat od 2 pobede i jednog poraza i trenutno zauzimaju 2. mesto u ligi. Velike su šanse da do kraja takmičenja osvoje titulu i u ovoj kategoriji. Postigli su trenutne rezultate:
2
Jagodina Black Hornets – Indjija Indians 14:21
Jagodina Black Hornets – Kraljevo Royal Crowns 47:0
Jagodina Black Hornets – Kragujevac Wild Boars 33:25

Ovi rezultati govore da se u Jagodini stvara jedan ozbiljan sportski kolektiv, koji pretenduje na najviše ciljeve u sportu – a to je da u svakom takmičenju bude šampion.
Način igre koja se neguje u Jagodini je drugačiji u odnosu na sve ostale timove u državi, što ih čini drugačijim i naprednijim.

– Klub održava poseban odnos prema igračima. Sa svakim igračem se radi zasebno i u teretani i na terenu. Da bi se izbegle povrede, kojih do sada u klubu nije ni bilo, svaki igrač mora fizički da bude spreman da bi trenirao u opremi i postigao dobar rezultat. Atmosvera u klubu je “porodična“, svi članovi skupštine kluba i igrači gaje odličan, drugarski odnos. Smatramo da je to naša najveća prednost: povezanost na terenu, ali i van njega. Za nešto više od dve godine postojanja, napravili smo pravu ekspanziju u našoj ligi. U svakom takmičenju smo konkurenti najspremnijim ekipama. Trenutno smo u mlađim kategorijama među uspešnijima u Srbiji. I nastavićemo da se trudimo i ulažemo svoje vreme i energiju u radu sa najmlađim selekcijama – jer one su budućnost ovog sporta i našeg kluba. – Miloš Stanojlović, član stručne službe kluba

Prethodni tekstPROMOCIJA KNJIGE „ZNAMENITE LIČNOSTI STARE JAGODINE“
Sledeći tekstPROMOCIJA ZBORNIKA RADOVA „PROŠLOST“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime