BRUCOŠIMA UZ INDEX PO 50 EVRA, STUDENTI U POSETI BEČU

1

Više od 600 studenata iz Jagodine, posetiće Beč od 27. do 30. septembra. Put će platiti kako je rekao predsednik Skupštine grada, Dragan Marković, njegovi prijatelji iz austrijske prestonice. Put je poklon za početak studentske godine

Marković je uručio prve indekse brucošima Pedagoškog fakulteta a prvo troje dobilo je po 50 evra uz studentsku knjižicu.

aCST_0521
Uručenje prvog indeksa

,,Svake godine vodimo studente u neku od evropskih država, a 27. oktobra organizovaćemo trodnevno putovanje za 600 studeneta iz Jagodine u Beč. Do sada je više od 1.000 studenata bilo na sličnim putovanjima i oni su mogli da vide fakultete i uslove studiranja. Prvi put vodićemo brucoše, to će im biti obaveza za uspešno studiranje. Sponzori su moji prijatelji iz Austrije. Zahvaljujem se studentima koji su izabrali Jagodinu za studiranju što znači da smo najbolji u konkurenciji drugih gradova. Za nas su mladi ljudi i studneti zakon – rekao je on.

Dekan Pedagoškog fakulteta mr Sretko Divljan u svom obraćanju studentima rekao je da je počela obnova zgrade starog Učiteljskog fakulteta koja će služiti kao vežbaonica za učitelje i vaspitače.

,,Na početku školske godine obeležavamo i sveti trenutak početak obnove zgrade stare Učiteljske škole, koja je podignuta 1870 godine. To je naš dug prema generacijama učitelja i osnivaču Sretenu Adžiću – najavio je dekan Divljan.

aCST_0462
Dekan FPN mr Sretko Divljan zasadio ginko

 

Studenti su položili venac na spomenik Sretenu Adžiću i simbolično zasadili ginko bilobu u botaničkom parku.

foto Nenad Đukić

1 KOMENTAR

  1. Ovo i nije neka vest. Vest bi bila 1. Da se otkrije ko su ti prijatelji iz Austrije koji nicim izazvani salju 600 gradjana Jagodine na put. 2. Zasto to cine. Pa ako je sve zbog velikog covekoljublja da im se podeli po jedna medalja. Neverovanto je da tako veliko dobrocinstvo prolazi manje vise nezapazeno… kad bi se salili …

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime