Brnabić: Stavili smo tačku na Rio Tinto

0

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da su poništeni svi akti u vezi sa kompanijom Rio Tinto i ispunjeni svi zahtevi ekoloških organizacija.

„Ukinuta je Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita Jadar od 13. februara 2020. godine.

„Prostorni plan je ukinut i više ne postoji. Samim tim poništeni su svi upravni akti u vezi sa kompanijom Rio Tinto, odnosno ćerkom firmom Rio Sava eksplorejšn, sve dozvole, sva rešenja i sve dozvole. Stavili smo tačku na Rio Tinto u Srbiji.

„Ugovore nikada nismo imali, kao što smo više puta i rekli“, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posle sednice vlade.

Anglo-australijska kompanija Rio Tinto nameravala je da napravi rudnik kod Loznice u zapadnoj dolini Jadra, ali je lokalna opština ranije odustala od plana da za njega dodeli zemljište.

Nije jasno šta će dalje biti sa projektom Jadar i kompanijom Rio Tinto u Srbiji, da li će nastaviti ispitivanja i aktivnosti i da li će tužiti državu Srbiju i da li uopšte ima osnova za to, prenosi BBC na srpkom.

Prethodni tekst„Kreni – promeni“ organizuje protest ispred Predsedništva
Sledeći tekstPočeo sa radom portal orthodoxfriends.global (pravoslavni prijatelji) sa sedištem u Jagodini

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime