BRANIŠA ANDREJIĆ (SRS 4): SRPSKI SELJAK JE ZA NAS NA PRVOM MESTU

1

„Srpska radikalna stranka boriće se za oporavak srpkog poljoprivrednika i oživljavanje srpskih sela. Srbija je oduvek bila poljoprivredna zemlja, i samo jaka, stabilna i od države podsticana poljoprivreda može Srbiju izvući iz krize i ekonomski je ojačati“ – reči su Braniše Andrejića, poljoprivrednika iz Rajkinca, inače kandidata za odbornika na izbornoj listi broj 4 dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka u Jagodini.
Andrejić je inače ugledni poljoprivredni proizvođač koji obrađuje 28 hektara zemljišta i trenutno ima oko 20 grla krupne stoke u štalama. I pored toga, teško opstaje, iako je cela porodica angažovana na njegovom gazdinstvu. Kako kaže, država je smanjila subvencije sa 12000 dinara na 2000 hiljade po hektaru obradivog zemljišta i time dodatno otežala ionako težak položaj poljoprivrednika.
„Neophodno je da država stane iza poljoprivrednika, da subvencioniše poljoprivrednu proizvodnju, da vrati sistem carina na uvoz inostranih poljoprivrednih proizvoda, jer u suprotnom, proizvodi domaćih poljoprivrednika ne mogu biti konkurentni na tržištu a to znači samo jedno – propast srpskog seljaka, a sa njim i propast celokupne države“ – rekao je Andrejić.
„Srpska radikalna stranka je jedina politička organizacija koja ima znanja, umeća i hrabrosti da to sprovede, ja sam to prepoznao i zato se i uključio aktivno u njeno delovanje. Zato pozivam sve poljoprivrednike sa teritorije opštine Jaodina, da ne razmišljaju previše, druge alternative nema, samo Srpska radikalna stranka je u stanju da uvede red u sve segmente društva, pa tako i u poljoprivredu – zaključio je Andrejić.

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime