BOLESNA DEVOJČICA IZ JAGODINE NESTALA IZ BOLNICE

0

Elizabeta Jovanović nestala je juče iz bolnice u Tiršovoj u Beogradu. Prema rečima njenog oca, Janoša, dete ima tumor i u ovoj zdravstvenoj ustanovi provela je šest dana.

„Elizabeta je iz jagodinske bolnice sa gušenjem i nedostatkom kiseonika sanitetom prevezena na Institut za majku i dete. Ona ima tumor u predelu grudnog koša i mogla bi samo u Turskoj da bude operisana. Kada sam juče (16.3.) došao da predam smenu pošto radim u PVV u Jagodini šef mi je rekao da se hitno javim u Beograd. Pozvao sam broj koji je ostavljen i sestra mi je rekla da moram istog dana da dođem po Elizabetu da je vodim kući. Ja sam rekao da ne mogu iz Jagodine da dođem odmah, već je bilo oko 15 sati, dok bih došao kuči, presvukao se, uhvatio neki autobus, veliko je pitanje kada bih stigao i da li bih mogao da se vratim iste večeri iz Beograda sa detetom, zbog uvođenja vanrednog stanja pa sam pitao medicinsku sestru da li Elizabeta može da budu u bolnici do ujutru. Ona je rekla da može i da je sve u redu. Kada sam došao kući pozvao sam ponovo da pitam da li se možda Elizabeta uznemirila što ću doći sledećeg jutra jer sam pretpostavio da ona jedva čeka da se vrati kući, ista sestra mi je odgovorila da je Elizabeta nestala. Bio sam šokiran. Dete je verovatno čulo da dolazim ujutru po nju, obuklo jaknu i otišlo iz bolnice. Pored svih kamera, medicinskog osoblja, valjda ti ljudi nadgledaju decu tamo, ona je samo otišla. Dete ima 10 godina i bolesna je“ kaže otac devojčice Janoš Jovanović.

Kako kaže otac, usledilo je još nekoliko poziva Tiršovoj.

„Ista sestra se javljala i rekla mi je da je sada vanredno stanje, da su slučaj prijavili policiji i da oni tu ništa više ne mogu i spustila slušalicu. Zvao sam policiju Savski venac rekli su mi da će me obavestiti, bili su korektni ali me još niko nije pozvao. Još mi u glavi odzvanja ono što mi je medicnska sestra rekla – Gospodine, ovo je sada vanredno stanje! Pa ako je vanredno stanje da li je moguće da dete može da nestane tek tako. Otišli smo u policijsku upravu u Jagodini prijavili slučaj odneli fotografije. Čekam zoru da krenem za Beograd i da tražim dete. Ona je sada sama po ogromnom Beogradu i ne znamo šta se dešava“ kaže Janoš.

Prethodni tekstULICE U PARAĆINU BIĆE DEZINFIKOVANE HLOROM
Sledeći tekstNADJENA DEVOJČICA ELIZABETA JOVANOVIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime