BLIC: UKIDA SE ZAKON O PRIVREMENOM SMANJENJU PENZIJA

0

Danima i nedeljama smo radili na ovome. Pre četiri godine smo doneli zakon o penzijama jer je Srbija bila pred bankrotom. To je za nas bila najteža odluka. Danas ne postoje nikakvi izbori, nikakvi izazovi, ali zahvaljujući strpljenju i veri penzionera, koji su dali najveći doprinos za bolji život, zaslužili su dobre stvari, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sa ljudima iz MMF-a i Ministarstva finansija doneli smo odluku da se ukine Zakon o privremenom smanjivanju penzija.

– To znači da svi koji su imali preko 37.000 dinara, svi će imati više nego pre 2014. godine. Onaj ko je tada primao 50.000 dinara penziju, imaće ukupno povećanje posle ovoga 9,1 odsto, i iznosiće više od 54.000 dinara. Imamo ukupno 1,7 penziorera – rekao je Vučić.

Kako je naveo, pre svega najsiromašnijim penzionerima će biti povećane penzije od 10 do 13,3 odsto. Što je niža penzija, veći im je procenat povećanja. Najmanji procenat uvećanja imaće oni koji imaju penziju 120.000 dinara, i dobijaće 130.00 dinara.

 Ukidanje Zakona o privremenom smanjenju penzija je osnova plana za povećanje penzija koji su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić predstavili danas. Tim planom, kako je Vučić najavio sinoć, svi će imati razloga da budu zadovoljni, pa i oni sa visokim penzijama.Kako je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa izvestiocem EP za Srbiju Dejvidom Mekalisterom rekao, to se uspelo zahvaljujući teškim reformama u koje mnogi nisu verovali, za koje su se mnogi smejali, neki i podsmevali „a sada kada rezultati dolaze onda ljudi vide da se rad isplatio i da se težak rad uvek isplati i donese najbolje rezultzate“.

Obilazak deonice auto-puta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić obišli su danas radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare na deonici od Surčina do Obrenovca. Radi se o mostu koji se nalazi na deonici auto-puta E-763.

Sa predsednikom i premijerkom radove su obišli i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang.

Blic.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime