BLIC: DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA U DESPOTOVCU OTIMA LEKARIMA SPECIJALIZACIJE

0

Direktor Doma zdravlja Despotovac Dejan Milošević, koji je nedavno organizovao sumnjiv konkurs za specijalizaciju i preko veze primio bratanicu potpredsednika PUPS-a, ne zadovoljava neophodne uslove da bi rukovodio tom ustanovom.

Kako „Blic“ otkriva, Milošević je završio fakultet „Union“ za poslovni menadžment neposredno pre nego što je postao direktor, iako zakon nalaže da mora da ima pet godina radnog iskustva.

– Milošević ne ispunjava uslove da bude direktor. Imao je višu stručnu spremu, u 2015/2016. upisao je fakultet „Union“ i 13. decembra 2016. stiče diplomu. Već 30. oktobra 2017. izabran je za direktora Doma zdravlja – otkriva izvor „Blica“.

Zbog ovakve situacije, 23. januara 2017. Milošević pravi manevar kojim pokušava da prikrije nezakonitosti u svom imenovanju.

– On tada pokušava da promeni Statut Doma zdravlja da bi mogao da postane direktor. Međutim, da bi novi statut bio važeći, potrebno je pozitivno mišljenje Ministarstva zdravlja, koje on nije dobio – navodi naš izvor.

„Blic“ je došao do dokumenta koji to i potvrđuje.

– Ministarstvo zdravlja nije dalo pozitivno mišljenje na Odluku o izmenama Statuta DZ Despotovac. S obzirom na to, i dalje je važeći Statut od 9. novembra 2006. – navodi se u dopisu Ministarstva zdravlja.

Klupko je počelo da se odmotava nedavno, kada je Milošević organizovao konkurs za specijalizacije na kom je učestvovalo pet lekara. Najbolji rezultat među njima i najviše poena ostvarila je dr Danijela Simić, ali ni pored toga nije mogla da dobije željenu specijalizaciju iz oftalmologije, koju je direktor namenio bratanici svog poznanika, potpredsednika PUPS Momčila Vuksanovića, zvanog Moma Brada. Odmah nakon konkursa, Milošević je u svoj kabinet pozvao dr Simić i saopštio joj da je oftalmologija rezervisana za dr Mariju Ćosić, kao i da njen ujak Moma Brada to gura. Dao je doktorki Simić vremena da razmisli, a već sledećeg dana kada je došla da mu saopšti da neće odustati, u kabinetu ju je, pored Miloševića, sačekao i Vuksanović.

– Milošević mi je ponudio nagodbu, rekao je da mogu da dobijem urgentnu medicinu, ali da moram da sačekam jesen. Odgovorila sam da ne mogu da čekam, a on je zapretio da će mi pisati ginekologiju. Tada se u priču ubacio i Momčilo Vuksanović, koji mi je rekao da neću dobiti specijalizaciju mnogo godina ako ne pristanem. Sve vreme su vikali i unosili mi se u lice – navela je Simićeva, koja je zbog stresa završila u hitnoj službi DZ. Na kraju je ostala bez specijalizacije jer je ginekologija pripala mlađem kolegi.

Milošević je za „Blic“ rekao da po pravilniku, kada više kandidata konkuriše za više specijalizacija, direktor odlučuje koja će kome pripasti.

Bez odgovora

Direktor DZ Despotovac Dejan Milošević juče nije odgovorio na naše pitanje da li je tačno da je bez potrebnih kvalifikacija seo u direktorsku fotelju. I pored naših poziva, nije se javljao na telefon.

Blic.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime