„BK KOMPANIJA“ IZ JAGODINE KREĆE SA PROJEKTIMA U SRBIJI – PALMA I KARIĆ U MINSKU

0

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma sa saradnicma, obišao je u Minsku projekte koje gradi BK grupa, sa predsednikom BK grupe i predsednikom Pokreta snaga Srbije, Bogoljubom Karićem.

„Na osnovu onoga što sam video u Minsku tražim od Bogoljuba Karića da ovakve projekte napravi i u Srbiji, a posebno što Bogoljub Karić hoće da pomogne onima koji nemaju mnogo para da kupe stan. Zašto sam ja danas došao u Minsk. Hoću da se ovakve zgrade naprave i u Jagodini i da Jagodina bude početak izgradnje ovakvih objekata u Srbiji. Da država ima koristi od toga, da se veliki broj radnika zaposli. Najveća šteta za Srbiju je što je Bogoljub Karić bio preko 10 godina primoran da pobegne iz Srbije, zbog političke, a ne pravne odluke. Ja sada kao njegov prijatelj, molim ga da krene i pravi ovakve objekte po Srbiji i da građani koji ne mogu da plate 1200 i 1500 evra po kvadratu, mogu da kupe stan po 490 evra po kvadratu i da budu kreditno sposobni“ rekao je Marković.

palma-karic-minsk

„Mi smo tri i po sata obilazili gradilišta gde radove izvodi BK grupa i tu su zgrade kakve ne možete da vidite nigde u Evropi. On je čak, na njegovu ideju dobio u Minsku stari aerodrom. Bogoljub Karić je čovek koji zatvara aerodrom u centru grada i gradi nove objekte i još jedan veliki centar na 420 hektara gde će biti izgrađeno 3 000 000 kvadrata stambeno poslovnog prostora. Tako da Srbija treba da vidi ono što radi Bogoljub Karić. Takođe, dobra vest za poljoprivrednike je da će Bogoljub Karić pomoći u izvozu poljoprivrednih proizvoda iz naše zemlje u sve zemlje sa kojima on sarađuje, a ima ih preko 20. Ovo što radi Boogljub Karić nema veze sa politikom, ko kojoj partiji pripada, ova dela ne može niko da sakrije„ rekao je Dragan Marković Palma u Minsku.

BK kompanija gradi trenutno u Minsku 3 000 000 kvadrata. Radi se o projektu „Međunarodni finansijski centar Minsk“ , gde će biti izgrađeno 200 000 stanova i gde će živeti 47 000 stanovnika.

„Mi smo još jedan kompleks od milion kvadrata završili za 5 godina i tu će raditi 13 000 ljudi, a živeti 40 000. Ranije nisu postojali uslovi u Srbiji za to, a danas je već situacija drugačija i hvala Bogu možemo sve to da realizujemo i u našoj zemlji i BK kompanija kreće sledeće godine sa gradnjom. Tamo gde mi budemo gradili cena stana biće 490 evra po kvadratu. Vratićemo srpsko građevinarstvo na mesto gde je nekada bilo i danas Srbija može imati 10 milijardi evra godišnje od građevinske industrije, sa izgradnjom u svetu. Velika nam je čast što nam je u Minsku gost Dragan Marković Palma, koji treba da služi za primer svim gradonačelnicima i predsednicima opština u Srbiji. Palma je bukvar srpski, kako treba viditi grad i opštinu i svi treba da se ugledaju na Palmu“ rekao je Karić.

Stevo Grkinić

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime