Bizarno – borba da pisma stignu javnim funkcionerima u Paraćinu

0
Predstavnici udruženja „Pridruži se“ najavljuju slanje još jednog pisma javnim funkcionerima opštine Paraćin.
 
Podsećamo, prvo pismo predali su na pisarnicu opštine u otvorenim kovertima, jer je sekretarka skupštine Dragana Kostić posle konsultacija sa predsednicom skupštine Slavicom Jovanović, odbila da primi na pisarnici adresirane zatvorene koverte naslovljene na odbornike, članove veća, članove komisije za planove i predsednika opštine.
 
Kako je preneto na strani udruženja „Pridruži se“ ovakav postupak opštinske uprave je nezakonit, jer je prema UPUTSTVU O KANCELARIJSKOM POSLOVANJU ORGANA DRŽAVNE UPRAVE („Sl. glasnik RS“, br. 10/93, 14/93 – ispr., 67/2016 i 3/2017)

 
navedeno da:
 
„10. Prispele pošiljke koje su adresirane na druge organe, organizacije ili lica pisarnica ne otvara već ih na najpogodniji način šalje adresatu ili vraća pošti.

POŠTA PRIMLJENA ZA ODREĐENO LICE ZAPOSLENO U ORGANU DRŽAVNE UPRAVE URUČUJE SE NEOTVORENA ADRESATU PREKO KNJIGE PRIMLJENE POŠTE NA LIČNOST. Ako pošiljka ove vrste predstavlja službeni akt upućen organu državne uprave, primalac je dužan da najdalje u roku od 24 časa po prijemu akt vrati pisarnici radi evidentiranja.““
 
 
Kako kaže Dragan Ristić zastupnik udruženja, u prvom pismu upoznali su javne funkcionere sa njihovim pravima i obavezama, a u drugom pismu upoznaće ih sa zvaničnim dopisima koje su dobili od različitih institucija i na osnovu kojih tvrde da je rad kamenoloma na planini Baba nezakonit.

 
 
 
Prethodni tekstUG „Odbranimo planinu Babu, Planu i Lešje“ optužilo predsednicu SO Paraćin za nemar, samovolju i nepoštovanje državnih propisa
Sledeći tekstUG „Odbranimo planinu Babu“ – eksploatacija kamena u punom jeku

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime