Besplatna pripremna nastava za upis na FPNJ

0

Pripremna nastava iz Osnovne pismenosti, Razumevanja pročitanog, Muzičkih sposobnosti i Fizičkih sposobnosti za upis na Fakultet pedagoških nauka u Jagodini, biće organizovana od 26. marta 2022. po kombinovanom modelu, onlajn i uživo, svake subote, na osnovu rasporeda. Link do detaljnih informacija je OVDE

Obuhvata sadržaje iz oblasti koje se polažu na prijemnom ispitu na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Prijavljivanje kandidata za pripremnu nastavu
Kandidati koji žele da pohađaju celokupnu pripremnu nastavu mogu se prijaviti do 25. marta 2022. godine, a oni koji žele da pohađaju pripremnu nastavu iz Razumevanja pročitanog, Muzičkih sposobnosti i Fizičkih sposobnosti, mogu se prijaviti do 15. aprila 2022. godine.

Uputstva o načinu izvođenja pripremne nastave

Osnovna pismenost
Na pripremnoj nastavi iz Osnovne pismenosti polaznicima će biti prezentovani programski sadržaji relevantni za polaganje ovog dela prijemnog ispita (poglavlja iz literature preporučene za pripremanje prijemnog ispita). Kandidati će biti upućeni u specifičnost načina provere znanja iz ove oblasti. Biće im predstavljene konkretne pojedinosti u vezi sa formom testa iz Osnovne pismenosti uz precizna objašnjenja i instrukcije za njegovo rešavanje. Dodatno osposobljavanje za usvajanje gramatičke i ortografske norme realizuje se ne samo teorijskom nastavom već i neposrednim rešavanjem raznovrsnih i najfrekventnijih tipova zadataka sa ranijih prijemnih ispita uz detaljnu povratnu informaciju. Zahvaljujući praktičnoj primeni pravopisnih i gramatičkih pravila na konkretnim primerima i proceni uspešnosti, kandidati će moći da prate svoj napredak u savladavanju zadatih sadržaja i kvalitetno se pripreme za predstojeći prijemni ispit iz Osnovne pismenosti.

Pripremna nastava iz Osnovne pismenosti odvija se onlajn, preko Google diska na osnovu zadataka i testova koji će kandidatima biti poslati na mejl.

Razumevanje pročitanog
Pripremna nastava u oblasti kompetencija razumevanja pročitanog izvodi se u vidu individualnog i grupnog vežbanja u čitanju (analizi i tumačenju) odgovarajućih tekstova koji su po svom sadržaju i zahtevima nalik zadacima koji se zadaju na prijemnom ispitu. Cilj vežbanja jeste da kod kandidata razvije različite tehnike pristupanja analizi sadržaja teksta – izdvajanje bitnog, zanemarivanje nebitnog, prepoznavanje bitnih pojmova, uočavanje veza između podataka, identifikovanje glavne ideje, čitanje, tumačenje i povezivanje podataka prikazanih grafikonima, tabelama ili mapama. Na časovima pripreme, kandidati imaju priliku da aktivno učestvuju u sopstvenoj obuci kroz saradnju i diskusiju sa nastavnikom i ostalim kandidatima, postavljaju pitanja i dobiju onaj nivo i vrstu objašnjenja spram teškoća koje budu imali.

Pripremna nastava iz Razumevanja pročitanog odvijaće se posredstvom Zoom internet platforme a svi zainteresovani detaljnije informacije i uputstva mogu dobiti klikom na link OVDE 

 

 

 

Prethodni tekstMuškarac (52) vozio pod dejstvom kanabisa
Sledeći tekstNovak Đoković kod Vučića

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime