BEKJAREV: JOŠ JEDNA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO, NADAM SE DA OVO NIJE NEKI SIGNAL

0

Uručenjem nagrada i čitanjem poruke povodom Svetskog dana pozorišta ruskog reditelja Anatolija Vasiljeva, večeras je u Jagodini spuštena zavesa na 45. Festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dani komedije“, koji su trajali od 20.marta.

Poruku povodom Svetskog dana pozorišta pročitale je glumica Branka Pujić.

Na svečanosti je pozorišnom, filmskom i televizijskom glumcu Ivanu Bekjarevu uručena nagrada „zlatni ćuran“ za životno delo, najveća nagrada festivala.

-Kada sam pre deset godina dobio nagradu za životno delo rekao sam ,,ljudi zaštio me sahranjujete pre vemena”, a sada još jedna nagrada za životno delo, nadam se ovo nije neki signal. Emocije me sustižu. Bojao sam se da li će ovaj Ćuran biti iste veličine i težine, kao i predhodni, ali ovaj ću lakše da ,,podnesem,,. Prvog Ćurana dobio zajedno sa Mišom Janketićem sam pre 40 godina sada je tu njegov sin na sceni, drugog 1993. godine u predstavi je igrala Branka Pujić, koja je sada u žiriju. Moram reći da je ovaj festival, koji je počeo stidljivo pre 45 godina, u međuvremenu dostigao veliki renome u regionu, rekao je Bekjarev prilikom uručivanja nagrade za životno delo i dodao da je jagodinska publika zaslužila svoje pozorište i pozdravio odluku ,,da se to najzad uradi,,.

BŽiri je radio u sastavu: teatrolog Raško Jovanović (predsednik), glumica Branka Pujić i književnik Živorad Đorđević.

Nagrada „Mija Aleksić“ za najbolju predstavu dodeljuje se predstavi „Rodoljupci“, u režiji i scenografiji Andraša Urbana i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda.

Statuetu „Ćuran“ za najbolja glumačka ostvarenja dobili su:
1. Nebojša Glogovac za ulogu Adama u predstavi „Razbijeni krčag“ Hajnriha fon Klajsta, u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta i režiji Igora Vuka Torbice
2. Ljubomir Bandović za ulogu Save odžačara u predstavi „Klaustrofobična komedija“ Dušana Kovačevića, u izvođenju Zvezdara teatra i režiji Darka Bajića,
3. Vladica Milosavljević za ulogu gospođe Marte Rul u predstavi  „Razbijeni krčag“ Hajnriha fon Klajsta i u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta i režiji Igora Vuka Torbice.

Statueta „Ćuran“ za najbolje rediteljsko ostvarenje dodeljuje se Igoru Vuku Torbici za predstavu „Razbijeni krčag“ Hajnriha fon Klajsta u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Nagrada za najbolju mladu glumicu dodeljuje se Neveni Ristić za ulogu Nine Herbert u predstavi „Klaustrofobična komedija“ Dušana Kovačevića u izvođenju Zvezdara teatra i režiji Darka Bajića.

Nagrada za najboljeg mladog glumca dodeljuje se Marku Janketiću za ulogu Vuleta milicionera u predstavi „Klaustrofobična komedija“ Dušana Kovačevića u izvođenju Zvezdara teatra i režiji Darka Bajića.

Nagrada „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu dodeljuje se Jovanu Toročkom za ulogu Žorža u predstavi „Prs`o“ Remija de Voa u izvođenju Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina u režiji Olivere Đorđević.

Nagrada za kostimografiju se dodeljuje Jelisaveti Tatić Čuturilo za predstavu „Razbijeni krčag“ Hajnriha fon Klajsta u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta i režiji Igora Vuka Torbice.

Nagrada za scenografiju dodeljuje se Branku Hojniku za scenografiju u predstavi „Razbijeni krčag“ Hajnriha fon Klajsta u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta i težiji Igora Vuka Torbice.

Specijalna nagrada za kolektivnu glumačku igru dodeljuje se ansamblu Narodnog pozorišta u Beogradu za predstavu „Rodoljupci“ Jovana Sterije Popovića u režiji i scenografiji Andraša Urbana.

Nagrada „Miodrag Petrović Čkalja“ za najsmešniju predstavu po oceni publike je predstava „Klaustrofobična komedija“ Dušana Kovačevića u izvođenju Zvezdara teatra i režiji Darka Bajića.Ocena 4,83.

 

Prethodni tekstĆURPIJA: BROJ 4 – DEMOKRATSKA STRANKA – GORAN PETROVIĆ
Sledeći tekstBANDOVIĆ POSVETIO „ĆURANA“ MARINKU MADŽGALJU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime