BALŠA BOŽOVIĆ: HITNO STAVITI PORESKA REŠENJA VAN SNAGE!

0

Demokratska stranka zatražila je danas od vlasti u Beogradu da hitno stavi van snage poreska rešenja na imovinu iz ove godine i da se taj porez računa po pravilima iz 2014. godine.

 – Moramo hitno da reagujemo i zato predlažemo gradonačelniku Beograda da se hitno obustave rešenja koja su doneta 2015. godine i da se porez na imovinu računa kao što je bio slučaj 2014. Time bismo sprečili da građani ove godine definitivno bankrotiraju” – rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije poslanik te stranke Balša Božović

On je gradsku upravu upitao kako je moguće da porez na imovinu u 2015. godini bude viši nego 2014. godine, ako se zna da je stopa poreza i visina stope amortizacije na nepokretnosti koju utvrđuje grad ostala nepromenjena.

Božović tvrdi da je netransparentnim zoniranjem cena kvadrata u Beogradu veštački uvećana i da je time porez otišao „u nepovrat“, a da građani, pored ostalih poskupljenja, nemaju novac za dodatne namete.
Poslanica te stranke Nataša Vučković najavila je da će demokrate u septembru predložiti izmene Zakona o porezu na imovinu, kojim će, pored ostalog, predvideti smanjenje poreskih stopa, uvođenje jedinstvenog procenta poreskog kredita, odnosno umanjenja po osnovu činjenice da vlasnik nepokretnosti živi u njoj, kao i da se uvaži broj članova domaćinstva koji žive u jednoj nepokretnosti.
– Ne može se ovakvim radikalnim neoliberalnim metodama, u trenutku ogromne ekonomske krize, dodatnim nametom obezvređivati imovina i smanjivati životni standard – rekla je Vučković, dodajući da je ogroman broj građana očajan zbog uvećanih poreza na imovinu.
Usvajanjem rešenja koja predlaže DS, kako je navela Vučković, bili bi ispoštovani i Ustavom zagarantovani principi da porez mora biti podnošljiv i u skladu sa ekonomskom snagom obveznika i da svaki građanin ima pravo na mirno uživanje svoje imovine.
Konferenciji DS u Skupštini Srbije prisustvovalo je i nekoliko građana, koji su, kako su naveli, oštećeni najnovijim poreskim rešenjima za imovinu, među kojima je bila i jedna žena kojoj je porez sa 30.000 dinara povećan na 210.000 dinara.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/572004/DS-Hitno-staviti-van-snage-resenja-o-porezu-na-imovinu

Prethodni tekst„ĆURANI“ SAVLADALI RUMUNSKI PETROLUL
Sledeći tekstGLAMOUR PARAĆIN: LIPOLIZA I FILERI, PRE I POSLE! FOTO

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime