ANICA DOBRA: JAGODINSKA PUBLIKA JE TALENTOVANA I DIVNA

0

Na konferenciji koja je održana posle izvođenja predstave „Hipnoza jedne ljubavi“ proslavljena srpska glumica Anica Dobra pohvalila je jagodinsku publiku.

anica-1„Vi ste talentovana i divna publika. To je najjači utisak koji ću ja poneti sa Festivala. Ako neko od vas zapamtiti trenutak ili utisak nekog momenta iz predstave i za 10 godina, to je znak da smo uradili dobar posao i poslali poruku koja se primila. Ja uprkos tome što se uvek u medijima to potencira, ne živim u inostranstvu od svoje 18.godine. Stalno se pisalo kako živim u Nemačkoj a to zapravo nije istina. Ja od 18.živim u Srbiji. U predstavi se govori o odlasku ljudi odavde i ja na tu temu mogu reći, da je svačiji odlazak ili ostanak lična odluka, kao što je moja odluka bila da živim ovde. Naša deca će o tome odlučivati sama“ rekla je Anica Dobra.

Anica Dobra se već 25. godina retko pojavljuje na scenama beogradskih pozorišta, ali je domaća publika i dalje voli sa istim žarom i kao i ona nestrpljivo očekuje da se ponovo vide na sceni.

„Pristala sam da radim i pre čitanja teksta, jer je Duškov poziv čast i privilegija. I drago mi je što sam posle malo više od dve decenije ponovo u Zvezdara teatru. Stvari su se poprilično promenile. Pozorište, publika, okolnosti pa i ja. Ove okolnosti su velika prednost, jer nam pružaju određenu dozu slobode i glumačke kreativnosti“

Tema novog komada „Hipnoza jedne ljubavi“ je ona koja se dešava sada i ovde, koja se dešavala i koja će se, kako stvari stoje, i dalje dešavati, a to je – odlazak.

„Hipnoza jedne ljubavi“ Dušana Kovačevića, u izvođenju beogradskog „Zvezdara teatra“, pobednik je 46. Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dani komedije“.

FOTO Milica Miljković

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime