ANICA DOBRA: JAGODINSKA PUBLIKA JE TALENTOVANA I DIVNA

0

Na konferenciji koja je održana posle izvođenja predstave „Hipnoza jedne ljubavi“ proslavljena srpska glumica Anica Dobra pohvalila je jagodinsku publiku.

anica-1„Vi ste talentovana i divna publika. To je najjači utisak koji ću ja poneti sa Festivala. Ako neko od vas zapamtiti trenutak ili utisak nekog momenta iz predstave i za 10 godina, to je znak da smo uradili dobar posao i poslali poruku koja se primila. Ja uprkos tome što se uvek u medijima to potencira, ne živim u inostranstvu od svoje 18.godine. Stalno se pisalo kako živim u Nemačkoj a to zapravo nije istina. Ja od 18.živim u Srbiji. U predstavi se govori o odlasku ljudi odavde i ja na tu temu mogu reći, da je svačiji odlazak ili ostanak lična odluka, kao što je moja odluka bila da živim ovde. Naša deca će o tome odlučivati sama“ rekla je Anica Dobra.

Anica Dobra se već 25. godina retko pojavljuje na scenama beogradskih pozorišta, ali je domaća publika i dalje voli sa istim žarom i kao i ona nestrpljivo očekuje da se ponovo vide na sceni.

„Pristala sam da radim i pre čitanja teksta, jer je Duškov poziv čast i privilegija. I drago mi je što sam posle malo više od dve decenije ponovo u Zvezdara teatru. Stvari su se poprilično promenile. Pozorište, publika, okolnosti pa i ja. Ove okolnosti su velika prednost, jer nam pružaju određenu dozu slobode i glumačke kreativnosti“

Tema novog komada „Hipnoza jedne ljubavi“ je ona koja se dešava sada i ovde, koja se dešavala i koja će se, kako stvari stoje, i dalje dešavati, a to je – odlazak.

„Hipnoza jedne ljubavi“ Dušana Kovačevića, u izvođenju beogradskog „Zvezdara teatra“, pobednik je 46. Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dani komedije“.

FOTO Milica Miljković

Prethodni tekstJUTRO HLADNO, TOKOM DANA PRETEŽNO SUNČANO
Sledeći tekstBELI OBIŠAO JAGODINU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime