„AGROMIL“ ZAPOŠLJAVA 100 RADNIKA U PARAĆINU

0

“Agromil” iz Pojata u Paraćinu gradi proizvodni pogon od 5.000 kvadrata i zapošljava do 100 radnika. Radi se o fabrici koja se bavi proizvodnjom stočne hrane i živinskog mes. Iako je bilo spekulacija da li će Agromil zaista doći u Paraćin, sve nedoumice su otklonjene

sasa 2
Saša Paunović

„Posle godinu dana pripreme u toku je javni uvid u plan detaljne regulacije industrijske zone “Jug” u Paraćinu. Radi se o prostoru koji je namenjen za pogone prehrambene industrije. Inicijator izrade plana je preduzeće “Agromil” iz Pojata. “Agromil” je pre godinu dana već kupio zemljište na kome namerava da izgradi proizvodni pogon prehrambene industrije od 5000m2 u kome će posao naći do 100 Paraćinaca, kao prvu fazu planiranog širenja ove kompanije. Problemi Paraćina sa poplavama kao i kašnjenje izvođača izabranog na javnoj nabavci za izradu plana detaljne regulacije uticali su na to da se planirano vreme usvajanja plana koji će omogućiti izgradnju fabrike pomeri sa kraja 2014.god. za juni 2015.god. Ovo kašnjenje verovatno je i uzrok glasina koje su se čule proteklih meseci da se “Agromil” umesto izgradnje u Paraćinu odlučio za zakup manjeg proizvodnog pogona na severu Srbije“ rekao je predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović.

Međutim, kako tvrde investitori, nema nikakve sumnje da Paraćin dobija novu fabriku.

Ovo su svakako dobre vesti za Paraćin u kome se privode kraju privatizacije i stečajni postupci kojima se otvaraju nove perspektive za ovu opštinu.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime