AGENCIJA „INJOB“: MEDICINSKI KADAR META PREVARA ZA RAD U INOSTRANSTVU!

1
29.11.2012., Split - Strajk medicinskih sestara i tehnicara u KBC Firule. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL ------ šest stupaca novosti

Agencija „International JOB“ koja se bavi zapošljavanjem i posredovanjem u zapošljavanju u zemlji i inostranstvu izdala je saopštenje vezano za rad u inostranstvu i brojne grupe koje se navodno ovom temom bave (www.injob.rs)

j„Imamo poslovnu i moralnu obavezu kao preduzeće koje se bavi delatnošću posredovanja i osposobljavanja u  oblasti zapošljavanja, da upozorimo građane Srbije, a u ovom trenutku posebno srednji medicinski kadar, da je naša zemlja preplavljena pojedincima i grupama koji, radeći nelegalno, dovode u zabludu naše građane koji žele da rade u inostranstvu. Na taj način bez adekvatne pripreme i istinitih informacija ugrožavaju vas i mogu vas dovesti u neodrživu materijalnu i neprihvatljivu ličnu situaciju. Oni vam se ne obraćaju zato da bi vam pomogli, kako ističu, već da bi zaradili, primajući proviziju od vaših budućih poslodavaca. Nije, naravno, problem u tome što zarađuju, već što vam ne govore istinu. To bi već samo po sebi trebalo da vam bude upozorenje.
Zato vas za vaše dobro pozivamo da sarađujete samo sa preduzećima (agencijama) koja rade legalno i koja su registrovana za tu delatnost i koja će vam dati istinite i potpune informacije. Samo tako ćete sačuvati svoje dostojanstvo i ostvariti materijalne i lične ciljeve zbog kojih odlazite na rad  u inostranstvo.
U tom cilju vas upućujemo da izvršite uvid u sajtove Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike i Nacionalne službe za zapošljavanje na kojima se nalaze preduzeća (agencije) koje su registrovane i rade u skladu za zakonom“ navodi se u saopštenju agencije INJOB d.o.o.

Ukoliko ste zainteresovani za rad u inostranstvu možete kontaktirati nadležne u agenciji INJOB ovde.

http://www.nsz.gov.rs/live/digitalAssets/4/4629_spisak_agencija_oktobar_2015..pdf
http://www.minrzs.gov.rs/cir/dokumenti/zaposljavanje/agencije-za-zaposljavanje

 

 

Prethodni tekstDINAR SVE SLABIJI
Sledeći tekstRADOVI VOJISLAVA JAKIĆA I JOKŠINA ŠIJANA NA IZLOŽBI U MILANU

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime