ADVOKAT DUŠAN GAŠIĆ PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV TRI UČESNICE „PRAJDA“

0

Dvadeset potpisnika na čelu sa jagodinskim advokatom Dušanom Gašićem podneli su krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu pod sumnjom da su tri učesnice ovogodišnjeg Prajda izvršile krivično delo širenje verske i nacionalne mržnje. Oni kažu da su tri učesnice predstavljajući se kao Ostroga, Vlažena Marija i jedna koja je u narodnoj nošnji igrala oko šipke, povredile nacionalnu čast srpskog naroda.

„Mi nismo homofobi, nemamo ništa protiv Prajda i njihovih šetnji, protiv promocije tog pokreta, ali imamo protiv toga da neko prlja čast i dostojanstvo našeg naroda. Srbima je svetinja Sv Vasilije Ostroški, narodnja srpska nošnja i ovo je prevršilo svaku meru. Blaženu Mariju nazivati Vlaženom Marijom je strašno. Mi smo krivičnu prijavu protiv ovih lica podneli Višem javnom tužilaštvu u Beogradu“ rekao je advokat Gašić.

Učesnice Prajda su kako su preneli beogradski mediji sebi imena dale inspirisane motivima iz pravoslavne vere, pa je Vlažena Marija nastala od imena svetice Blažene Marije, a Ostroga od imena manastira Ostrog. Gašić tvrdi da su na ovaj način povređena osećanja pravoslavnim vernicima.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime