Nedelja je idealan dan za kuvanje gulaša iz jednostavnog razloga što ćete imati ručak i za sutra a možda i prekosutra. Dodajte samo drugi prilog.
Potrebno je:
½ kg junećeg mesa
1 konzerva paradajz pelata
½ l supe od kocke
1 kašičica bibera
1 kašičica aleve paprike
100 gr dimljene slanine
2 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
1 lovorov list
1 kašika suvog povrća
2 kašičice soli
1 dcl crnog vina
2 kašike prezle
Sitno iseckati crni i beli luk, propržiti malo na ulju i u to dodati junetinu iseckanu na kockice. Posoliti i pobiberiti ,sipati alevu papriku i pržiti uz mešanje oko 10 minuta pa u to dodati šampinjone iseckane na listiće, sitno iseckanu slaninu, suvo povrće i lovorov list, promešati oko 5 minuta pa naliti paradajz pelatom. Posle oko 15 minuta naliti supom i crnim vinom. Kada provri, smanjiti vatru da krčka na tihoj vatri još oko 1 sat. Pri kraju dodati prezlu da gulaš dobije na gustini.
Služiti uz testeninu, pire krompir ili pirinač.
Prijatno!