2 glavice seckanog crnog luka staviti u šerpu sa malo ulja.
Uz mešanje propržiti luk. Paziti da ne zagori. Posle jedno 3 do 4 minuta naliti decilitrom vode i ostaviti da se dinsta još jedno 3 minuta.
Mlade tikvice oljuštiti, preseći na pola i izdubiti sredinu.
Šolju pirinča staviti u 2 šolje provrle vode, malo posoliti, pustiti da vri minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da pirinač upije svu tečnost.
U dinstani luk dodati 500gr mešanog mlevenog mesa, dodati 2dl vode i na laganoj vatri prodinstati. Dodati bibera, soli vegete po ukusu. Umešati pirinač i na kraju 2 ravne kašičice aleve paprike.
Iseći 4 veća paradajza na parčiće da bi zatvorili tikvice.
Puniti tikvice i poređati ih jednu do druge. Nalijte vodom do pola tikvica otprilike, dodajte još jednu kašičicu aleve paprike i vegete po ukusu. Staviti i preostali paradajz.
Kuvati na srednjoj vatri oko 30 minuta.
Stavite u rernu na deset minuta da se zapeku odozgo. Ne brinite softa ima jer tikvice puštaju vodu.
Servirajte uz kiselo mleko. PRIJATNO!!!
Ukoliko želite da i vaš recept bude objavljen, pošaljite ga sa fotografijama na infocentrala.rs@gmail.com
Super je recept ^^ 🙂
Bacite pogled i recite nam sta mislite o nasoj verziji? 🙂 http://zakuvavanje.rs/punjene-tikvice/