70 GODINA FUDBALA U MAJURU

0

Fudbalski klub „Partizan“ iz Majura ovog vikenda obeležava 7 decenija od osnivanja ovog nekada veoma poznatog kluba široj okolini. Klub je osnovan odmah nakon završetka rata, tačnije 1947. godine i od tada pa do danas igrao je znacčajnu ulogu u Pomoravskom fudbalu. Višestruki osvajaći medjuopstinskih, okružnih i ostalih liga i kupova igrali su svojevremeno i Pomoravsko-Šumadijsku zonu koja je tada bilo značajno kvalitetnija liga od današnje Srpske lige.

majur-1Majur kao jedno od najvećih sela na teritoriji grada Jagodine je iznedrio sijaset fudbalera koji su bili poznati u tadašnjoj Jugoslaviji a i u današnjoj Srbiji. Prolazila su mnoga poznata imena poput Zeke, Magca, Zuleta, Pusle, Dzorle, Dicka, Spikera, Piksija, Topala preko Mazala, Soceta, Paceta, Suske, Kalija, Matejivevih, Kineta, Urosa do donasnjih Mugijevih, Maneta, Krtice, Guse, Markovica i ostalih.FK Partizan danas igra u Prvoj gradskoj ligi Jagodina i predstoji im borba za ulazak u visi rang. Vredi spomenuti da je u timu uvek bilo 98 posto igraca upravo iz Majura.Jos jedan gest,superveterani ovog kluba svake godine igraju revijalni mec u sklopu Svetoromanskog turnira u Majuru a sutradan svi oni obilaze grobove svojih saigraca koji vise nisu medju zivima, prava retkost.

U nedelju posle utakmice 12-og kola,bice priredjena prigodna zabava svih sadasnjih i nekadasnjih asova ovog kluba. Zabavi ce mjur-3prisustvovati i predstavnici FSPO, UFSGJ, FSGJ kao i ostalih sportskih radnika. Na kraju zelimo da se zahvalimo svima koji su u nasoj dugoj istoriji pomogali nas klub i time zajedno sa nama pisali tu istoriju, posebnu zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi na celu sa Draganom Markovićem koji unazad deceniju i jace odrzava sve sportske klubove i znacajno doprinosi stabilnom radu svih klubova. Sportski pozdrav do sledeceg jubileja.

J.Dimitrijevic

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime