17. MEMORIJALNI KUP „POTPUKOVNIK GORAN OSTOJIĆ“

0

Poslednjih nekoliko dana u Jagodini protekli su u obeležavanju 17. memorijalnog kupa u okviru kog je počevši od 21. maja održan niz manifestacija posvećenih Goranu Ostojiću, heroju, koji je svoj život položio na branik otadžbine u julu 1998 godine.

GORAN OSTOJIC„Već po tradiciji organizovali smo ovaj patriotski događaj koji obuhvata sportsko kulturna dešavanja. Potrduili smo se da obuhvatimo one aktivnosti koji su u najvećoj meri vezana za vojsku, pa smo tako organizovali padobranske skokove, takmičenje u šahu, streljaštvu i kareteu, kros itd. Kao i svake godine, odazvao se veliki broj građana posebno sportista, muzičara, bajkera što je jasan znak da sećanje na naše junake ne bledi“ izjavio je predsednik organizacionog odbora Čedomir Vučićević.goran ostojic1

Polaganjem cveća na bistu u OŠ “Goran Ostojić” od strane pordice Ostojić i pripadnika 63. Padobranske brigade, nakon čega je održana i svečana akademija u pomenutoj školi, otpočela je ova višednevna manifestacija.

U okviru 17 memorijalnog kupa 22. i 23. maja održan je 15 motorijada po redu pod nazivom MOTOFEST 5. Kako kažu u organizaciji MK “Srpski Vukovi” ovaj naziv su odabrali jer je ovo 5 put da u dva dana imamo veliki broj kvalitetenih bendova koji nastupaju po festivalskim pravilima. Pored ostalih nastupili su Revalate iz Despotovca, Evillution iz Beograda, Vatrene kočije iz Jagodine i mnogi drugi bedovi koji su svirali različite rock žanrove.

Mišljenja među prisutnima su bila podeljena. Dok su jedni bili oduševljeni poput Miloša Aleksića “Izbor benodova je odličan” drugi su bili kritičniji “Nadam se će sledeće godine biti bolje, kako bi konačno izgubili reputaciju najgoreg moto festa” dok je trećima bilo lepo bez obzira na trenutnu atmosferu “A meni lepo” izjavio je Velibor Gustović i glasno se nasmejao.

goran ostojic 2U ranim popodnevnim časovima 23 maja, šahovksi prvak Srbije Dejan Antić igrao je simultanku u MZ Pivara, dok je paralelno održan turnir u preferansu na terenima AMSS-a, nakon čega je usledio defile bajkera kroz grad. Istog dana oranizovani su i skokovi padobranaca što ujedno simbolički predstavlja i najvažniji deo ovog kupa.

Na turniru u streljaštvu koji je organizovan 24. maja pobede su odneli u preciznom gađanju pištoljem Nešić Goran u pojedinačnom plasmanu, “KPZ” Ćuprija u ekipnom plasmanu. U praktičnom gađanju iz pištolja Nebojša Janković je ostvario najbolje rezultate u pojedinačnom plasmanu, a “OZ” iz Beograda u ekipnom. Nebojša Janković i “OZ” ponovo su ostvarili najbolje rezultate u gađanju iz pumparice.

Pojedično i ekipno takmičenje u karate koje će obuhvatiti kate i borbe održaće se 30 maja 2015 godine u sportskoj hali “Jasa” sa početkom u 10h.

Turnir u karateu

Padobranskim skokom i defileom bajkera u subotu je u Jagodini počeo 17. Memorijalni kup „Potpukovnik Goran Ostojić“.

Više hiljada sportista, padobranaca i bajkera, kao i rok muzičara učestuje u trodnevnoj manifestaciji u čast i slavu poginulih junaka u poslednjim ratnim dešavanjima. Porodica Ostojić i pripadnici 63. Padobranske brigade iz Niša položili su cveće i vence na spomen bistu potpukovniku Goran Ostojiću u istoimenoj školi.

-Zahvaljujem se pripadnicima 63. Padobranske brigade što su po 17. put prisutni u Jagodini i odaju poštu našem i vašem Goranu – rekao je Goranov rođeni brat Ljuba.

Pored, svečanog defilea više stotina bajkera gradskim ulicama i padobranskog skoka, velemajstor Dejan Antić je igrao šahovsku simuntanku.

Za nedelju je predviđeno takmičenje u streljaštvu puškama, pištoljima i pumparicama uz učešće specijalnih vojinih jedinica, a turnir u karate odložen je za 30 maj. Sva tri dana više rok grupa održavaju višesatne noćne koncerte u improvizovanom kampu.

Memorijalni kup se održava od 1999. godine u kontinuitetu, u slavu i čast načelnika Štaba 63. padobranske brigade potpukovnika Gorana Ostojića, koji je poginuo sa četvoricom vojnika u žestokim borbama u julu 1998. na karauli Košare na Kosmetu.

Nenad Nikolić, foto Blic, internet

 

 

Prethodni tekstMANS ZELMERLOV – APSOLUTNI POBEDNIK
Sledeći tekstPOČINJU „SINĐELIĆEVI DANI“ – NASTUPAJU BRAĆA TEOFILOVIĆ, JOVAN KOLUNDŽIJA, NIKOLA ĐURIČKO, VOJIN ĆETKOVIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime