DR SCI.MED hRISTOS ALEKSOPULOS DOBIO ZAHVALNICU ZA RAZVOJ VISOKOG OBRAZOVANJA

0

U četvrtak 17. maja 2018. godine Visoka škola primenjenih strukovnih studija iz Vranja obeležila je 44. godine postojanja i uspešnog rada.

Na svečanoj akademiji, održanoj u amfiteatru škole, u prisustvu predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zamenika gradonačelnika Grada Vranja, članovima Saveta Škole, predstavnicima firmi i predstavnicima medija direktorka dr Ljiljana Đorđević, uručila je zahvalnicu za doprinos razvoju visokog obrazovanja direktoru Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji dr sci. med Hristosu Aleksopulosu.

Dr Aleksopulos je u svom obraćanju izjavio da zahvaljujući načelniku Pčinjskog okruga Slaviši Bulatoviću po prvi put su se u jednom gradu okupile sve institucije uključene u isti projekat, pokazavši da država brine o obrazovanju medicinskih sestara na jugu Srbije. Direktor VMŠSS Ćuprija takođe je istakao i važnost obrazovanja medicinskih sestara i formiranja novih kadrova jer prema podacima komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara samo dvadesetak procenata od ukupnog broja sestara u Srbiji čine sestre sa Višim obrazovanjem, a svega 0,10% medicinske sestre s obrazovanjem na akademskim studijama. „Srbiji trenutno nedostaje broj medicinskih sestara koje su svoje obrazovanje završile u skladu sa standardima EU i ciklusima koji predviđa preporuka i direktiva EU 36/2005 EU.” -rekao je Aleksopulos.
Zahvalnice su takođe uručene i predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Gradonačelniku Grada Vranja, kompanijama British American Tobacco i Alfa Plam iz Vranja, Rotari klubu Vranje i mnogim drugim.

PR tekst

Prethodni tekstUHAPŠEN POLICIJSKI SLUŽBENIK U JAGODINI
Sledeći tekstU ČETVRTAK UVEČE STIŽE NAJVEĆI BROJ ČLANOVA „HELLS ANGELS“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime