Volimo ćufte na sve načine a današnji predlog je odličan način da obezbedite ručak za dva dana.
500 gr mešanog mlevenog mesa
3 glavice crnog luka
1 jaje
2 kriške starog hleba
Biber po ukusu
1 kašičica aleve paprike
Pola veze peršuna
2-3 kašike ulja
2 kašičice soli
2 paradajza sveža ili iz konzerve.
Mleveno meso staviti u činiju, dodati sitno iseckanu jednu glavicu luka, hleb prethodno potopljen u vodi pa oceđen, jaje, sitno iseckan peršun, biber i so. Umesiti rukom i ostaviti u frižderu oko pola sata. Nakon toga, rukom oblikovati u loptice (ćufte) i uvaljati u prezlu. Ostaviti u frižderu dok se pripremi ostatak luka.
Dve glavice luka sitno iseckati i propržiti na ulju. Pred kraj prženja dodati alevu papriku i malo posoliti. Skloniti sa vatre i izručiti u tepsiju (vatrostalnu) u kojoj će se ćufte peći. Ćufte naređati preko uprženog luka i preko svake ćufte staviti kolut paradajza. Preliti sve sa 1 dcl vode. Peći u zagrejanoj rerni na 180′ oko 40 minuta.
Prijatno!
Goca Janjić