ZBOG UBISTVA MAJKE PRETI MU 40 GODINA ZATVORA

0

Veće Višeg suda u Jagodini potvrdilo je optužnicu protiv Mlađe Đurića (50) iz Izvora kod Paraćina zbog toga što je 18. aprila oko 13 sati u svojoj kući lišio života majku Milju Todorović (85).

U optužnici se navodi da joj je zadao više udaraca rukama u glavu i lice, što je dovelo do intenzivnog krvarenja, a smrt je nastupila kao posledica gušenja sopstvenom krvi!

sin ubio majkuZamenik višeg tužioca Miomir Vasić, kaže da je Đurić optužen za teško ubistvo izvršeno na bezobziran način i da u pritvoru čeka početak suđenja. Za to krivično delo zaprećena je kazna do 40 godina zatvora.

Istraga je okončana 21. jula, a okrivljeni je priznao zločin, izjavivši da je bio pijan i besan što ga je majka navodno stalno kontrolisala.

Starica ga je tog jutra poslala po hleb, a on je celo pre podne proveo u kafani, gde je sa drugom popio čak litar rakije. Kad se oko 13 sati vratio kući, iznerviran time što ga je majka zvala i dolazila do kafane, još sa vrata ju je gađao hlebom. Besomučno ju je zatim udarao pesnicama dok ga ruke nisu zabolele, polomio joj nosnu kost i vilicu, a zatim napustio kuću i prespavao u vikendici.

Kad se sutradan otreznio i video šta je uradio, sin se sam prijavio policiji. Istražni organi zetekli su u trošnoj kući bez vode i kupatila stravičan prizor: mrtva starica ležala je okrvavljena u krevetu u lokvi krvi.

Mlađa Đurić je odmah uhapšen i nedvano mu je produžen pritvor.

telegraf

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime