Zbog pretnji Zagorki Dolovac osudjen na zatvorsku i novčanu kaznu

0
U Beogradu je osudjen S.Ž. na zatvorsku i novčanu kaznu zbog pretnji Zagorki Dolovac Vrhovnoj javnoj tužiteljki.
„Danas“ je došao u posed presude po kojoj je S.Ž. a pored zatvorske kazne, koju će služiti u mestu boravka uz elektronski nadzor, izrečena mu je i novčana kazna u iznosu od 500.000 dinara. Ovaj novac je obavezan da uplati na račun Zagorke Dolovac, koja će, kako se navodi u presudi, kasnije ovaj novac donirati Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.
 

U presudi koju je doneo Treći osnovni sud u Beogradu, a na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je okrivljeni sklopio sa tužilaštvom, piše da je S.Ž. kriv za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

U obrazloženju presude navodi se da je 29. maja ove godine na aerodromu „Nikola Tesla“ ugrozio sigurnost Vrhovnog javnog tužioca, oštečene Zagorke Dolovac, pretnjom da će napasti na njen život, na taj način što je prišao oštećenoj i pretečim tonom joj se obratio rečima: „Zar ste Vi još uvek živi?“, usled čega se Zagorka Dolovac iz straha i ugrožena ovakvim ponašanjem okrivljenog udaljila sa lica mesta.

Ovo krivično delo spada u verbalne delikte, i kao takvo predmet je sporenja pravnika, jer prilično zavisi od toga kako se tumači ono što je izgovoreno, a to što je izgovoreno je ujedno i jedino obeležje ovog krivičnog dela.

Screenshot Insajder

Prethodni tekstKada odabrati fasete, a kada krunice za zube?
Sledeći tekstDva deteta povredjena usled strujnog udara na železničkoj stanici u Jagodini

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime