VRTIĆ „BAMBI“ ZATVOREN ZBOG POJAVE KORONE MEDJU ZAPOSLENIMA

5

Vrtić „Bambi“ u Jagodini je privremeno zatvoren zbog pojave korone. Kako je roditeljima saopšteno putem viber grupe a kasnije i pisanim obaveštenjem, tri vaspitačice pozitivne su na korona virus. Vrtić je dao preporuku roditeljima da decu ne vode ni u druge vrtiće kako ne bi došlo do širenja virusa, mada za sad nema potvrde da je neko dete inficirano. Roditelji su uzemireni jer ne znaju da li je neko dete zaraženo ali i zbog toga što ne znaju kome da povere decu na čuvanje dok rade. 

„Zašto ne pišete o vrtiću Bambi da ne radi, zbog zaraženih radnika. Mi roditelji treba da napustimo posao da bi decu čuvali jer je vrtić zatvoren. To nikog ne zanima? A od čega da izdržavamo porodicu ako ostanemo bez posla? Ako želite pisati o tome poslacu vam kakvo obavestenje mi dobijamo putem vibera iz vrtića. Niko se nije setio da pozove roditelje da jave nego putem vibera se mi roditelji obaveštavamo. Šta da neko nema mogućnost za bolji telefon samim tim i nema viber, ne bi znali nijednu informaciju. I ovo se krilo cele prošle nedelje od nas roditelja, da je vaspitačica zaražena a dolazila je na posao u razvojnoj grupi njeno dvoje dece ide u isti vrtić, jedno njeno ide sa mojim detetom u jaslicama a o tom detetu niko ne daje informacije da li je testirano na virus. I ne daju ime te vaspitačice. Na šta ovo liči, mi roditelji se brinemo zbog tog deteta koje je išlo cele prošle nedelje u grupi a niko povratnu informaciju nema da li je testirano ili ne“ uputila je mejl redakciji Infocentrale zabrinuta majka.

Obaveštenje o infekciji koronom pripravnice koja je radila u razvojnoj grupi stiglo je u viber grupi roditelja.

Nadležni u predškolskoj ustanovi „Pionir“ obavestili su prvobitno roditelje da će vrtić biti zatvoren dva dana dok ne stignu rezultati testiranja, ali je kasnije roditeljima potvrđeno da u tri radnice pozitivne.

„Priča se da je jedno dete inficirano ali problem je što to još niko nije potvrdio, pa ne znamo da li je to dete išlo sa našom decom. Ne znamo ni koje su vaspitačice zaražene i to predstavlja veliki problem jer smo stalno u neizvesnosti. Mislim da bi to morali da nam kažu. Takodje, svi smo u problemu jer nema ko da nam čuva decu“ kaže jedan od roditelja. 

Nadležni za medije informaciju o zatvaranju vrtića zbog pojave korone medju zaposlenima nisu potvrdili. 

 

5 KOMENTARA

  1. Mozda bi doticnoj gospodji najvise odgovaralo da vaspitacice javno objave svoje podatke I dodju na posao da bi imao ko decu da joj cuva? One ko jedva cekale da se zaraze, pa da sabotiraju njene planove. Cuvaju joj decu, a iz svega sto je napisala rekla bih da ih smatra potrosnim materijalom.

  2. A šta bi dotična roditeljka,da se svaki roditelj lično pozove i obavesti…pa zato valjda i postoje viber grupe.Do juče su isti ti roditelji (čast izuzecima),dovodili svoju decu u vrtić sa temperaturom, upaljenim grlom,pod terapijom, skrivajući od vaspitača…sa pričom-nije mu
    ništa,ne razmišljajući o drugoj deci i ženama koje im čuvaju decu,jer i ti vaspitači imaju svoje porodice i nose svaki virus iz vrtića svojoj deci.A sada, zaboga, pripravnica je najveći državni neprijatelj.Da je žena znala da je zaražena ne bi ni dolazila na posao.Povukla bi prvo svoju decu iz vrtića. Trebalo bi ponovo uvesti potvrde i da dolaze u vrtić samo deca čiji roditelji rade.Tako bi se smanjio broj dece po grupama.Ajde da linčujemo sve zaražene, ajde da ih izopštimo iz društva kao gubavce, ajde da ih spalimo,ajde da se obelodane imena svih zaraženih u Srbiji…Svako je izložen riziku od zaraze i to svakome može da se desi.I pre korone je bilo temperature,gripa,kašlja…Strašno je koliko smo postali sebični i nehumani.

    • A šta da neko ko radi nije prijavljen? Na osnovu čega potvrdu da donese? Možda prodaje na pijaci i odakle mu potvrda? Ima i dosta drugih poslova koji se mogu raditi ali bez prijave. I tako da od potvrde ništa. Šta su onda ti roditelji možda gori od drugih koji zaboga mogu doneti potvrdu. Svako se muci i radi gde može i trude se da organizuju ko će decu čuvati kada vrtic ne radi. Šta treba da ostanu bez posla.

  3. Zabrinuta majko,da li želiš i matični broj zaraženih vaspitačica,broj lične karte,krvnu grupu, bračni status… Nadjite privatno da vam neko čuva decu za 300 eura mesečno,i rešen problem.Zaraženim vaspitačicama želim brz oporavak.

  4. Ajmo svi da lincujemo vaspitacicu jer se zarazila koronom,kako je smela?Pre nego sto se inficirala trebala je da razmisli ko ce roditeljima koji rade da cuva decu ukoliko se ona razboli i vrtic se zatvori zbog sprecavanja sirenja virusa.Trebala je nedelju dana pre nego sto se razbolela da predvidi infekciju,da uzme slobodne dane,decu unapred povuce iz vrtica,najbolje kod neke gatare da je isla ona bi joj predvidela.Sram je bilo,samo na sebe misli😂

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime