VELJKO MILOŠEVIĆ (8), MLAĐI PIONIR JAGODINSKOG SUPERLIGAŠA-SPAVA SA LOPTOM I KOPAČKAMA

0

Veljko Milošević (8) iz Lipovaka, zaseoka izmedju dva Vrba – Gornje i Donje, potiče iz fudbalske porodice. Njegov otac Goran i stric Zoran bili su fudbaleri. Veljko od kako zna za sebe zaljubljen je u fudbal. Za njega je fudbal bio sve: igra, zabava a ko zna možda će mu biti i životno opordelenje. ,,Buba-mara“ bila mu je najomiljenija igračka koju je ljubomorno čuvao, ali i sa njom izvodio bravure pokušavajući da imitira svoje uzore i ljubimce, u prvom redu Kristijana Ronalda, Lionela Mesija, Runija…

mali fudbaler    Njegov otac Goran imao je sluha i razumevanja za veliku ljubav sina Veljka. Početkom 2013. godina upisao ga je u selekciju petlića FK ,,Jagodina“. Kupio mu je najkvalitetnije kopače, nekoliko fudbala.

-Sa kopačkama i fudblskom loptom spava. Toliko voli fudbal da ni noću ne može da se odvoji od najvažnijih rekvizita, priča Goran Milošević.

Seleklciju petlića je do ove zime trenirala Ivana Jevtić a od početka ove godine Veljko Milošević je postao član ekipe mladjih pionira koju trenira poznati fudbalski stručnjak Goran Jović. Uporedo sa treninzima, na koje Veljko iz Lipovaka dolazi redovno,veliki zaljubljenih u fudbal ,,trenira“ i na travnatoj površini iznad kuće.

-Pusti snimak sa interneta Kristijana Ronalda i kroz prozor ,,skida“ njegove poteze. Mogu da kažem da u tome ima dosta uspeha, dodaje Goran Milošević.

Veljko Milošević, inače, potiče iz brojne porodice pod prezimenom Milošević. U ovoj mnogobrojnoj famijiji pretka malog Veljka, najpoznatiji fudbaler bio je Vladimir Milošević Ševa. Sam nadimak govori da je izvodio bravure sa loptom. Imao je centaršut levom nogom kao najbolji fudbaler Srbije svih vremena Dragan Džajić. Fudbalski karijeru gradio je u mladjim selekcija Radničkog iz Kragujevca, potom je bio član Crvene zastave, u to vreme drugoligaša iz Kragujevca. Imao je peh da se u Šumaricama nedaleko od stadiona ,,Čika Dača“ teško povredi u saobraćajnoj nesreći. Ipak, brzo se oporavio i uspešno nastavio fudbalsku karijeru. Na vrhuncu svoje karijere postao je član Radničkog iz Niša. Medjutim, i u dresu Nišlija zadeso ga je veliki peh: već na trećoj utakmici u dresu ,,Reala sa Nišave“ polomio je nogu. Period oporavka i rehabilitacije dugo su trajali. U Radničkom nisu imali strpljenja da se Ševa vrati u nekadašnju formu pa se ponovo vratio u C. zastavu gde je i završio uspešnu kaijeru. Ševa je uz to bio kralj malog fudbala. Na raznim zimskim i letnjim turnirima redovno je proglašavan za najboljeg igrača turnira a ekipe za koje je igrao bile su uvek medju najboljima.

Mali Veljko Milošević je zaljubljenik u fudbal i Partizan. Vatreni je navijač ovog kluba od malena. Koliko je privržen Partizanu najbolje ilustruje događaj za vreme prošlogodišnje slave Djurdjevdana, kod kuma Milana Petrovića, u Bunaru, koji je kao i mali Veljko navijč Partizana.

-Kume, nisam znao da si lažov, bez ustezanja je Veljko rekao kumu.

-Kume, kako to kažeš kumu da je lažov, upitao je Milan.

Veljko je usmeriio pogled ka stolnjaku u crveno-belim belim boljama i sa grbom Crvene zvezde.

-Šte je ovo kume?

-A to, to je ona moja žena stavila, ,,ubiću je“, rekao je pravdajući se Milan Petrović.

Veljko je odličan učenik, ali fudbal je za njega sve u životu. Sudeći prema velikoj ljubavi i prvrženosti prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, uz talenat, odricanja i upornost, o njemu će se tek čuti sve najlepše. Jagodina je bila i ostala rasadik talentovanih fudbalera. Mnogi od njih ostavili su dubok trag u srpskom fudbalu poput Svetozara Andrejića Špuleta, Steve Balova, Jovice Nikolića, Zvonka Milojevića, Predraga Rajkovića… Današnju plejadu mladih i supertalentovanih fudbala sa ovog područja predvodi Igor Ivanović. Možda će kroz desetak godina to biti Veljko Milošević. U svakom slučaju treba upamtiti to ime, pred njim je svakako blistava fudbalska karijera.

Z.Milovanović

RODJEN KAD I RONALDO

Veljko Milošević je rodjen 5. februara 2007. godine. Igrom slučaja ili sudbine tog dana ali pre 30 godina rodjen je njegov idol i ljubimac Kristijano Ronalndo, zatim Brazilac Neimar… Možda i taj podatak će jednog dana biti značajan u karijeri malog Veljka… Na jesenjoj utakmici sa Partizanom, kada je Jagodina ostvarila istorijsku pobedu(1:0), Veljko je bio uz igrača Jagodine

VELJKO UZ MILIJAŠA

Junak naše priče Veljko Milošević je zaljubljenik u Partizan. Medjutim, na utakmici Jagodina – Crvena zvezda, odigranoj 1. marta prošle godine, za ruku je prilikom izlaska na teren držao kapitena Nenada Milijaša.

-Iako ,,mrzim“ Zvezdu, osećaj je bio predivan. Biti uz takvog fudbalera kakav je Milijaš, ipak, je velika čast i zadovoljstvo, priča mali Veljko.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime