Ubrizgajte mladost: ovo su injekcije za lice bez bora!

0

Starenje kože je prirodni proces koji ne možemo da sprečimo i ne treba da se trudimo. Normalno je da se struktura kože menja sa godinama i da gubi vlažnost i elastičnost.

Ono što možemo da uradimo je da koži na određene načine nadoknadimo sve što joj nedostaje, a da pritom nemamo neželjeni efekat. Adekvatnom nadoknadom prirodnih derivata koje je koža vremenom izgubila, postižemo da nam koža generalno sporije stari i da izgleda lepo.

Međutim, šta se dešava kad već dugo vremena nismo zadovoljni slikom u ogledalu? Ne dopadaju nam se duboke bore i linije oko očiju i usana i tražimo na koje sve načine možemo da sprečimo njihovu vidljivost kao i nastanak novih. No, znamo da u tome nismo same. Nijedna žena ne voli bore na svom licu, jer one bitno mogu uticati na formiranje samopouzdanja, jer nije lako pomiriti se sa činjenicom da starimo.

U tim momentima najpametnije je okrenuti se zdravim navikama, gde nam u pomoć najviše priskaču kreme, maske, tretmani. Svi navedeni su uglavnom uspešni u svojoj borbi sa borama, iako znamo da neki ipak prednjače. To su raznovrsni tretmani, koji se rade širom sveta u najvećoj meri, baš iz razloga jer su najbolje rezultate i zabeležili.

Neki se odlučuju za ove metode podmlađivanja i korekcije kada na svom licu žele da izbrišu nepravilnosti estetske prirode i jako su uspešni u tome. Tehnika ubrizgavanja injekcija u kožu je sve popularnija i sve češće se koristi u estetskoj hirurgiji. Postoji veliki broj injekcija sa prirodnim sastojcima kože i njih žene najradije biraju, a postoje i one sa sintetičkim sastavom. Bez obzira za koju se supstancu odlučite, kao rezultat svega dobijate popunjavanje bora bez operacije, sa potpuno novim, mladalačkim izgledom.

Spremili smo kratki vodič kroz najkorišćenije tretmane podmlađivanja i brisanja godina sa lica. Oni su sledeći:

  • Botoks
  • Ubrizgavanje hijalurona
  • Mezoterapija
  • Prp

Botoks briše i one najdublje bore

Tretman botoksa lica je jedna od jako korišćenih metoda među ženskom populacijom. Najčešće ga biraju dame u periodu od 30-70 godina. Zašto? Zato što je jako prijatan, komforan, bezbolan tretman koji brzo pruža vidljive rezultate, a ženama je to od velike važnosti.

Za ubrizgavanje se koristi protein botulinum toksin koji se u medicini danas koristi za brisanje bora svih vrsta, čak i onih najdubljih. Botoks protein, osim što popunjava bore, on deluje i tako što blokira oslabljene mišiće lica, pa ukoliko preterate sa količinom upotrebljene supstance, može doći do blokade cele regije koja je tretirana. To svakako ne izgleda prirodno, pa je jako važno imati meru prilikom ubrizgavanja botoksa, a jako je i važno i koji hirurg vam radi intervenciju.

Verujte svom lekaru, ako je potrebno potražite nekoliko različitih mišljenja kako biste bili sigurni da nećete pogrešiti.

Botoks metoda podmlađivanja je odličan izbor kada u kratkom vremenskom intervalu želite da se oslobodite bora, a još je idealniji izbor jer kao čarobni štapić briše sve bore, ma gde god se one nalazile. Nakon uspešno završene intervencije, dobija se zategnuta koža, bez vidljivih bora, i mladalačko lice koje ima potpuno sačuvanu pokretljivost. Uz to, zbog blokade mišića, lice se odvikava od pravljenja gimasa, pa je i nastanak novih bora smanjen na minimum. Ukoliko niste sigurni da li je ova metoda za vas, uvek možete sebe testirati nanošenjem botoks maske za zatezanje lica koju možete napraviti i sami.

Hijaluronska kiselina – prirodni derivat kože

Hijaluronska kiselina je potpuno prirodna i bezbedna supstanca za upotrebu, jer se ona prirodno nalazi u našem telu, i to najviše u tečnosti koja je u našim očima i u zglobovima. Ima je podosta i u hrani, a sad u novije vreme je sve češći sastojak gotovo svih krema i seruma za kožu, protiv bora.

Hijaluron se vremenom gubi iz kože, jer ga ona najviše troši i koristi zalihe za rehidrataciju i neophodnu vlažnost. Uz pomoć njega, koža obezbeđuje kolagen i omogućava sebi lakšu pokretljivost i fleksibilnost. Zato se uglavnom osobe sa dosta suvom kožom lica najčešće i opredeljuju za ovu metodu ubrizgavanja injekcija, jer je njihova koža više pogođena borama, od kože koja je masnijeg tipa.

Masna koža sporije i stari od suve, a hijaluronska kiselina uspeva da zadrži veliku količinu tečnosti u odnosu na svoju težinu, što suvoj koži prija.

Hijaluronski fileri se koriste u dve osnovne svrhe – kao fileri za povećanje usana i kao injekcije koje se ubrizgavaju pod kožu, za popunjavanje bora. Hijaluronske injekcije pogodne su za predele oko usana, tj bora koje su uglavnom tu smeštene. Za malo dublje bore, koriste se i malo jači tretmani. Ovakvo punjenje mehanički umanjuje bore, a kiselina bi trebalo da podstakne dalji razvoj kolagena, koji treba da spreči nastanak i širenje bora po licu.

Znate li zašto se on dosta koristi i zašto ga žene biraju?

Zato što je prirodni derivat kože i uglavnom nikada ne izaziva alergijsku reakciju. Efekat njegovog trajanja je dosta dug, može trajati i do dve godine, iako se posle prvog ubrizgavanja, ponovni tretman preporučuje već nakon šest meseci, zbog što boljeg i dugotrajnije svežeg izgleda. Dostupan je u skoro svim bolje opremljenim salonima, a cena mu varira u zavisnosti od količine kiseline koja je upotrebljena.

Popunjavanje bora hijaluronskom kiselinom je jedna vrsta mezoterapije lica.

Mezoterapija lica

Mezoterapija je novija metoda podmlađivanja lica, koja je ekspanziju dobila poslednjih godina na našim prostorima. Najpre se koristi u dermatologiji i estetskoj hirurgiji, a izvodi se bockanjem mikro injekcijama u kojima se nalaze sitni prirodni sastojci koji se ubrizgavaju u kožu lica.

Mezoterapija je tretman koji nije isključivo predodređen za uklanjanje bora. Ona se koristi i kod ostalih vrsta problema, za hidriranje kože, izbeljivanje tamnih podočnjaka, za posvetljivanje pega i fleka po licu, kao i za jačanja zidova kapilara.

Aktivni sastojci koji se nalaze unutar injekcija koje se ubrizgavaju su obično hijaluronska kiselina, kolagen, više vrsta vitamina, E, A, D, kao i minerali koji idu direktno u epidermalni sloj kože. Samu intervenciju obavlja licencirani lekar ili edukovana osoba. Malim tankim iglicama se pod kožu apliciraju supstance i tako omogućavaju koži prirodnu nadoknadu izgubljenih supstanci. Broj iglica je individualan za svakoga, naravno i zavisi od vrste tretiranog problema.

Ukoliko niste do sada nikada radili mezoterapiju lica, najbolje je da se raspitate kod vama bliskih osoba šta je mezoterapija lica, kakve su cene i iskustva.

Mezoterapija je osvežavajući koktel za lice koji mnogi biraju radi svežijeg i odmornijeg izgleda kože. Toniranost lica je na visokom nivou, a koža je jedra, zategnuta i sjajna posle određenog tretmana. Valjalo bi je odraditi opet nakon 14 dana od prve mezoterapije.

PRP tretman

Takođe sve traženiji tretman, koji podrazumeva korišćenje faktora iz krvne plazme sopstvenog pacijenta. Time se omogućava regeneracija tkiva i bolji protok krvi u koži, koža ima bolji tonus i pokretljivost i podstiče se stvaranje novog kolagena, koji se uspešno bori sa stvaranjem novih bora.

PRP tretman se decenijama već koristi zbog dobrih rezultata koji se uz pomoć njega postiču. Centrifugiranjem krvi, dobija se serum iz krvi koji se injekcijama ubacuje u kožu, a sadrži četiri puta više trombocita nego što ih koža inače ima. Oni ispuštaju faktore rasta, koji omogućavaju da se koža regeneriše, podmladi i u osnovi zaceli. Ova metoda je jako popularna za popunjavanje bora, poslednjih 15 godina, a u medicini je već dugo zastupljena u lečenju osteoartritisa i povređenih zglobova. Ukoliko razmišljate o ovom tretmanu, možete pre toga uraditi pregled i analizu krvne slike kod hematologa koji će potvrditi da ste spremni za tretman ubrizgavanja krvne plazme.

Kako se izvodi tretman ubrizgavanja krvne plazme?

 Nakon pregleda, pacijentu se uzme mala količina krvi, koja ide na preradu i kada se izdvoji serum koji je spreman za aplikaciju, uz pomoć tretmana mezoterapije se tankim iglicama ubacuje u kožu.

Faktori rasta deluju tako što kožu u potpunosti regenerišu i na mestima gde postoje pukotine (otvori-bore) zaceljuju kožu i čine je glatkom. Koža ovim tretmanom dobija više kiseonika, hidrirana je i ima bolju cirkulaciju. Tekstura kože je dugačija, menja joj se tonus, boja i dolazi do ujednačavanja tena.

Dobra strana ovog tretmana je što procedura traje svega nekoliko minuta, ne postoji period oporavka, i pacijent može nakon završene intervencije da nastavi sa svakodnevnim aktivnostima. Efekti nisu vidljivi istog trenutka, potrebno je od 3-7 dana da se aplicirani trombociti razlože i odrade svoj posao tamo gde treba.

Kao što vidite, opcija je mnogo. Ljubitelji kozmetike će birati kreme i preparate za lice bez bora, ali će na rezultate malo duže da pričekaju, dok će oni nestrpljivi izabrati neku od gore pomenutih metoda podmlađivanja i uživati u brzo postignutim rezultatima. Izbor je na vama, pametno izaberite!

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime