U Svilajncu potpisan ugovor o izgradnji fabrike nemačkog investitora „HDT“

0

Juče je održana 23. redovna sednica SO Svilajnac, kojoj je prisustvovalo 30 odbornika, razmatrano je 18 tačaka dnevnog reda koje su sve usvojene velikom većinom glasova. Na sednici je usvojen predlog odluke o izvršenju budžeta opštine Svilajnac za period od 1.januara do 30.septembra. Odbornici su prihvatili predlog odluke o određivanju zona na teritoriji Opštine Svilajnac kao i predlog o angažovanju eksterne revizije za reviziju završnog budžeta za 2019. godinu. Na 23. Sednici SO Svilajnac usvojeni su plan i program rada Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, Resavske biblioteke, Centra za brigu o porodici i PU „Dečija radost“.

Predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović je na kraju sednice obavestio odbornike o trenutnoj realizaciji projekata i planovima za naredni period. U periodu između dve sednice ozvaničen je početak rada italijanskog proizvođača bele tehnike „Aristona“ i potpisan je ugovor o izgradnji fabrike nemačkog investitora „HDT“, koji će novi pogon otvoriti aprila naredne godine. Milanović je istakao da je u Bobovu otvorena potpuno rekonstruisana zgrada osnovne škole i da je asfaltirano nekoliko putnih pravaca u ovom selu i da je u toku izgradnja vodotornja koji će služiti za snabdevanje vodom meštane Bobova, Proštinca i Dubnice. Takođe nastavljena je regulacije reke Resave u atarima sela Sedlara i Subotice, a u Svilajncu se radovi privode kraju. U toku je i završetak projekata u Roandi, Roćevcu i Vrlanu, a sledeće nedelje biće otvoreno velelepno zdanje Doma kulture u Kušiljevu gde je počela i izgradnja vrtića. Ovo će biti privredno i ekonomski najuspešnija godina za opštinu Svilajnac zaključio je predsednik opštine Predrag Milanović na kraju 23. sednice SO Svilajnac.

 

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime