TIGAR LUKA BIĆE GLUMAC U MAKEDONSKO – INDIJSKOM FILMU

0

Tigar Luka, iz Zoološkog vrta u Jagodini, ide u Makedoniju na snimanje makedonsko-indijskog filma, rekao je danas Tanjugu veterinar ZOO Vladimir Jovanović.

 „Dobili smo zvanični proziv od filmske kuće iz Skoplja da naš tigar učetsvuje u filmu koji se snima u makedonsko-indijskoj produkciji u tom gradu“, rekao je Jovanović.

Ako sve administrativne procedure i dozvole budu gotove do petka, tim od pet ljudi iz ZOO vrta, uključujući Jovanovića, će od 30 aprila do 9. maja boraviti u Skoplju sa tigrom, kako bi sve prošlo kako treba, dodao je Jovanović.
„Koliko sam razumeo, Luka će imati svoju rolu, ali neće biti u kontaktu sa ljudima“, rekao je Jovanović i dodao da će kada ne snima, tigar boraviti u ZOO vrtu u Skoplju.
„Luka ima četriri godine, ručno je odhranjen ‘na flašicu’, dva meseca smo s njim proveli dan i noć i nije agresivan. U Skoplju u ZOO vrtu imaju tigrove ali oni nisu ovako mirni i pitomi da imaju konatak sa ljudima. Evo vidite kako se sa mnom mazi“, istakao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, tigrovi ZOO vrta u Jagodini „nadeleko čuveni, imamo jednog i u Alžiru.

ZOO vrt u Jagodini je osnovan pre deset godina ima više od sto vrsta životinja sa preko 400 primeraka, ne računajući ptice i ribe, među kojima je i šest tigrova, različite starosti.

Godišnje ga poseti oko 110.000 turista, najviše školskih ekskurzija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime