SVILAJNAC DOBIO EVROPSKU ZELENU PIJACU (FOTO)

1

Čisto, toplo, uredno, pokriveno…tako danas izgleda Zelena pijaca u Svilajncu. Hala površine 640m² pokrivena krovom i nekom vrstom cirade koja zimi štiti, a na proleće se skida, sada predstavlja pijacu koja podseća na neke u malim evropskim uređenim gradovima.

„Građani više neće kisnuti, niti se smrzavati jer smo pijacu pokrili i zatvorili. Poljoprivrednici i građani imaće mnogo bolje uslove. Postavljeno je preko 100 novih tezgi, u odnosu na predhodnih 65, a ceo prostor je preuređen tako da bude toplije, čistije, udobnije i lakše. Smatram da je uređena pijaca, na koju ljudi idu svakog dana, jedna od osnovnih potreba i da Svilajanc danas ima pijacu kao i bilo koji drugi razvijeni grad u Evropi, izjavio je predsednik opštine Milanović na otvaranju.
Rekonstrukcija je podrazumevala postavljanje novih vodovodnih i kanalizacionih instalacija, novu hidrantsku mrežu, urađen je sistem za odvođenje atmosferskih voda. Asfaltiran je ceo prostor, kao i prilazi pijaci.

2

„Oduševljeni smo, svi mi poljoprivredni proizvođači i prodavci. Toplo nam je, zaštićeni smo od kiše i snega, kao i vetra. Veoma smo zadovoljni jer je opština obezbedila da se pijaca koja je bila u lošem stanju, sredi. Mnogo nam je lakše, kaže Milunka Bogdanović.

34

Mesečni zakup tezge je 2.300 dinara. Prema rečima nekadašnjeg predsednika opštine Mileta Savića, Milanović radi kako treba i prava je lokalna vlast za uzor.

5Za prodavce i sve posetioce zasvirali su trubači.

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime