Sindikat: Poskupljenje struje je bedan način povraćaja novca u budžet

0
Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ocenili su danas da je najavljeno poskupljenje struje od 3,9 odsto za domaćinstva „klasična obmana svih kojima je obećano povećanje plata od novembra, a za penzionere koji očekuju jednokratnu pomoć to je i bedan način povraćaja novca u budžet“.Ministar rudarstva i energetike Aleksandra Antića rekao je ranije danas da će od 1. decembra struja poskupeti 3,9 odsto za domaćinstva, ali ne i industriju.

„To što se kaže da cena struje nije menjana dve godine i da nije bilo korekcija čak ni za visinu inflacije, demantuje sve dosadašnje tvrdnje vlasti da je napravljen odličan suficit u državnoj kasi, jer će novu cenu plaćati samo građani. Ukoliko bi plaćala i industrija, pokrenuo bi se inflacioni stampedo“, smatra „Sloga“.

Stav tog sindikata je da „cenu električne energije za građanstvo ne treba menjati, jer svaka njena promena pokreće rast socijalne nejednakosti i smanjenuje kupovnu moć“.

„Vladajuća većina je pre dolaska na vlast obećavala građanima da struja neće poskupljivati tokom njihovog upravljanja, već da će pojeftiniti i do 20 odsto, što se nije dogodilo, već je više puta u toku proteklih sedam godina samo rasla“, navela je „Sloga“ u saopštenju.

autor: MIMizvor: Beta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime