Sekli stoletne hrastove u tudjoj parceli?

0
Po tvrdnji meštana paraćinskih sela u podnožju planine Baba došlo je i do uništavanja i krađe privatne imovine – stoletnih hrastova, koji su uklonjeni i otuđeni sa parcele koju vlasnici nisu hteli da prodaju za potrebe kamenoloma.
„Na parceli 260 koju vlasnik kamenoloma nije uspeo da otkupi su se nalazili stoletni hrastovi u vlasništvu Vere Ljubisavljević koja se upokojila pre dve nedelje. Zlotvor je iskoristio situaciju dok se ne uradi ostavinska rasprava između 3 ćerke, koje su odbile da prodaju nasledstvo, upao je u njihov posed i nemilosrdno posekao stabla stoletnih hrastova. Želi zlotvor time da zastraši naslednike i da popuste pod pritiskom i prodaju mu golu zemlju koja ostaje posle posečene šume i povađenih panjeva koji neće moći da svedoče o stablima koja su tu rasla više od 100 godina. Umesto da se suprotstave radnici i odbiju da učestvuju u tom zlodelu, da ustanu i odbrane svoju sugrađanku oni su jedva dočekali da obezbede svoje porodice ukradenim drvima!
Ćerka Slavica koja je obaveštena šta se radi sa njenim nasledstvom je pokušavala sve da to spreči, prijavila je policiji slučaj i tamo naišla na zatvorena vrata, pokušala je da dođe do predsednika opštine koji se po običaju pravio da ništa ne zna, da će videti on u policiji kako to oni odbijaju da izađu i spreče stvaranje veće štete, kaže joj da to ne smeju da rade ako nisu kupili parcelu… Snimak koji vam prilažemo pokazuje koliko se zainteresovao predsednik da pomogne!“navode u UG „Odbranimo Planinu Babu, Planu i Lešje“.
Ove tvrdnje nisu zvanično potvrđene od strane nadležnih.
 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime