RASTE POTROŠNJA STRUJE ZA PRAZNIKE

0

Zamenik generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Životije Jovanović, izjavio je danas Tanjugu, da raste potrošnja električne energije, ali da će snabdevanje za novogodišnje i božićne praznike biti stabilno.

Za dva dana potrošnja porasla za oko 11 miliona kilovat sati.

„Sa ovim zahlađenjem, ledenim danima značajno se povećava potrošnja struje tako da smo 28. decembra, ilustracije radi, imali potrošnju 111. 564. 000 kilovata, 29. decembra 118. 477. 000 i juče 122. 547. 000 kilovat sati“, rekao je Jovanović.

Još uvek nije potrošnja, nije ni blizu rekorda, koji smo postizali, a to je oko 160. 000. 000 kilovat sati, kakvu smo imali, dodao je Jovanović, koji živi u Jagodini.

Dakle, nisu to još rekordne cifre, međutim imajući u vidu i činjenicu da se očekuju ledeni dani i u narednom periodu nije isključeno da se približimo tom rekordu, ocenio je on.

„Proizvodni sistem je spreman da proizvode dovoljne količine električne energije, mi smo se pripremili za ovakve, hladne dana, tako da ne očekujem da ćemo imati problema sa proizvodnjom električne energije. Ona se odvija onako kako smo planirali da se i dovija“, rekao je Jovanović.

Deponije uglja su popunjene tako da nećemo imati problema vezanih za proizvodnju, dodao je Jovanović. „Što se tiče distributivnog sistema i on je relativno stabilan, kada kažem relativno, mislim da u distributivnom sistemu uvek može doći do sporadičnih kvarova, prekida, koji ne traju dugo“, rekao je Jovanović.

„Imamo pojačane dežurne ekipe, ekipe u pripravnosti, i interveniše se odmah bez čekanje i kvarovi se otklanjaju“, rekao je Jovanović.

„Elektro sistem nam je stabilan“, naglasio je Jovanović.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime