PORODICI SA DEVETORO DECE POPISUJU NAMEŠTAJ ZBOG DUGA ZA STRUJU

1

Pokretu dostojanstvenih u Paraćinu građani se sve češće obraćaju za pomoć u rešavanju komunalnih i drugih problema. Tako, porodica Gorana (45) i Vesne (41) Golubović sa devetoro dece uskoro ostaj ebez skomnog pokućstva i nameštaja pošto su dolazak najavili izvršitelji i to zbog računa za struju. Tijanu (18), Marijanu (17), Miloša (16), Nikolu (15), Kristijana (13), Aleksandra (12), Nemanju (11), Luku (10) i Mateju (8) su dobri đaci i svi se bave sportom

golub2
Goran Golubović

,,Stižu nam nerealno veliki računi. Više puta sam se žalio direktoru EPS -a, on je slao svoje radnike, postoje tragovi priključka na moj strujomer ali to ne može da se dokaže. Rčeno mi je da postoje 52 načina krađe struje i da ne mogu da postave milicajca koji će da dežura. Rekli su mi da pazim i da nekoga uhvatim. Moji računi su ogromni i sada mi je stiglo izvršno rešenje. Imam primanja pomoći oko 30.000 mesečno i pored devetoro dece, ja to ne mogu da platim, kaže Golubović.

Golubovići imaju devetoro đaka, četiri pohađaju osnovnu a pet srednju školu. Deca su poslušna, lepo vaspitana i gotovo svi se bave sportom. Zanimljivo je da svi dečaci treniraju fudbal, tako da mogu da naprave pola fudbalskog tima i rezervu, ali zbog godina igraju u različitim kategorijama. Većina dečaka pobeđivala je na brojnim krosevima i stonom tenisu, a neki se bave i košarkom i odbojkom. Najbolji učenik je Tijana, koja završava za prehrambenog tehničara, dok Marijana, Miloš i Nikola pohađaju Saobraćajnu školu u Ćupriji.

Golubovići, koji su korisnici Centra za socijalni rad. Goran trenutno volontira pri opštini za 8.000 dinara mesečno, a radi i sezonske poslove u koje povremeno uključuje starije sinove. Oni cepaju ogrevna drva i rade na njivama.

– Kada smo se venčali planirali smo desetoro dece. Međutim, kada je Goran ostao bez posla, počeli smo da živimo veoma teško. Problem nam je ne samo da nahranimo, već i da obujemo i obučemo decu, ali i da im kupimo udžbenike i školski pribor – kaže Vesna.

Ministarstvo prosvete obećalo je da će im pokloniti deo udžbenika. Prema rečima Vesne Živanović, predsednice UG ,,Pokret dostojanstvenih“ svi oni koji imaju žalbu na komunalne račune, struju ili bilo šta drugo, moraju imati pisani trag o tome. Imovina porodice Golubović koji će izvršitelji popisati i kojom će EPS naplatiti dugovanja, potiče iz humanitarnih akcija i donacija. Lokalna samouprava im je adaptirala prostor pun vlage u kome su živeli, posebno pošto je na zgradi izgoreo krov i kompletna instalacija.

(tekst Anita Mitrović Đukić, foto Novosti)

1 KOMENTAR

  1. I ja sam zelela veliku porodicu, ali nisam mogla da financiram više od jednog deteta, pa sam samo imala jedno dete. Zao mi je, ali mi svi izaberemo kojim ćemo putem da idemo. Nadam se da nadjete poslove uskoro i sve vam lepo želim za budućnost.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime