Paraćinski profesor istorije biciklom do Moskve

0

Profesor istorije Zlatko Jovanović, iz Paraćina, kao pravi avanturista prošao je pola sveta, a sada se nalazi u Moskvi gde je stigao biciklom. Krenuo je 18. jula iz Paraćina i vozio biciklu do Ukrajine posle čega je koristio druge prevoze.

„Bilo je dosta vruće u početku, posle su me sačekali kišni dani u Belorusiji. Ovo je velka avantura, upoznao sam mnogo ljudi i oduševljen sam. Iz Belorusije sam biciklom usao u Rusiju na granicni prelaz TRI SESTRE gde je jedino bilo moguce…a onda raznim prevozima do Moskve, jer je predaleko za biciklo“ rekao je Jovanović.

Zlatko Jovanović je sve samo ne tipični profesor. Uprkos statičnom zanimanju, avanturistički duh ga nije napustio, pa svaki letnji raspust, a i zimski, koristi za putovanja. Kada je letnji raspust, njegova žeđ za novim putovanjima raste. Šest i po dana vozio je bicikl do Svete Gore i Hilandara. Prešli su 550 kilometara u jednom smeru, a vratili se vozom. Imao je krizu, kad zamalo nije odustao, a ostajali su i bez vode vozeći na skoro 50 stepeni magistralom kroz Halkidiki.

„Ne trošim na cigarete, ne volim kafane, ali su putovanja moja pasija, pa na njih trošim“ rezimirao je nesvakidašnji istoričar.

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime