Palma poručio Sandi Rašković Ivić – Sramuljo, lažeš, izađi na tv duel da se pogledamo u oči

0

„Ta gospođa Rašković Ivić kaže da su igrale neke plesačice, da mi oprosti narod na današnji Veliki Petak i da je u sobi profesora Roberta Veraldija, jednog od gostiju, bila neka gola devojka. Sram te bilo Rašković Ivić, sramuljo jedna, što bi rekao naš narod, zašto lažeš. Prvo treba da poštuje Hipokratovu zakletvu, a drugo ona je psihijatar i ako je tako davala savete svojim pacijentima teško njima. Gospođo Rašković Ivić, lažete“, rekao je Marković i pokazao demanti na italijanskom i na srpskom jeziku koji je poslao profesor Roberto Veraldi, počasni konzul Srbije u Italiji, koji u pismu Dragana Markovića Palmu naziva domaćinom i demantuje navode Rašković Ivić i koji je nakon te večere, drugi dan poklonio pušku Zavičajnom muzeju u Jagodini, koja je ostavština njegove, inače baronske porodice i zahvalio se Draganu Markoviću i gradu Jagodini na odličnom prijemu.

„Ne mogu više ovakvi lažovi i prevaranti da predstavljaju našu zemlju u inostranstvu. Dok je ta gospođa bila ambasador Srbije u Rimu naši odnosi sa Italijom nisu bili nikada gori, a danas su najbolji u istoriji i sa Italijom, Nemačkom, Francuskom i drugim državama“, rekao je Marković i pozvao Rašković Ivić na tv duel i da, kako je rekao, da se pogledaju u oči.

ĐILASE ISTINA NE MOŽE DA SE KUPI

„Dragan Đilas, okružen kriminalcima i profiterima misli da sve može da se kupi u životu. Istina ne može da se kupi Đilase. On kaže da je demantovao pre godinu ili dve to što je njegova bivša supruga Iva napisala u policiji. To Đilas ne može da se demantuje, ti si se nagodio i ja razumem njegovu bivšu sprugu zbog dece. Ali po službenoj dužnosti morali su da reaguju policija, tužiulaštvo i sud. Ovu optužbu protiv mene Đilase ne možeš da kupiš, ne možeš da zataškaš. Sada me napadaju i da sam vlasnik hotela u Končarevu, zbog čega je vlasnik hotela morao da odnese posedovni list, pa policija traži koliko je para sa računa grada leglo na račun tog hotela. Sve je laž. Papiri se ne mogu sakriti. Sram te bilo Đilase i dokle ćeš da lažeš. Pa kažu zašto se slučaj izmestio u Kraljevo, što nije u Beograd. Neka se izmesti gde god vi kažete, može i na Mauricijus i neka dođu i međunarodni posmatrači. Bilo gde, jer slučaja nema. Ima samo lažnog prijavljivanja. To je slučaj. Sram te bilo Đilase. Ja nemam od čega da se brani, iznosim samo činjenice“, kazao je Marković.

„To mi je ispričao Veraldi i sve se dogodilo pred sam kraj mog mandata u Rimu. Palma je pozvao u Jagodinu grupu Italijana u kojoj su bili Veraldi, gradonačelnik Peskare i nekoliko poslovnih italijanskih ljudi, kako bi ispitali mogućnosti da investiranje. Veraldi mi je rekao da je bio prisutan i Dačić i da su došle plesačice bez gaćica“, rekla je Rašković Ivić gostujući u Utisku nedelje.

U saopštenju Narodne stranke navodi se da su devojke na toj žurci plesale, a da je Marković prišao Veraldiju i pitao ga „koju je izabrao“.

„(Veraldi) je rekao ‘ne hvala, nisam zainteresovan, nisam izabrao nikoga’. Palma je na to sa zga]enim izrazom lica nešto rekao prevodiocu, koji je posle preneo Veraldiju da je Palma rekao ‘ovo je peder, neću s njim da imam posla’“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je navela da Markoviću to „nije bilo dovoljno“, već da je profesoru Veraldiju „poslao devojku u sobu“, koja ga je čekala naga kada je ušao u sobu, kao i da ju je on zamolio da iz sobe izađe.

„Sutradan Palma nije hteo da sedi pored našeg počasnog konzula i rekao je da on ne može da sedi pored homoseksualaca“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je ocenila i da se navodnim žrtvama ne mogu ponuditi apanaže ili zaposlenja „koje one možda dobijaju za ćutanja i poslušnost“, ali im se može ponuditi „sloboda, da se ne osećaju kao roblje“.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime