Palma: Ko radi protiv svoje države taj je nacionalni terorista, ovi iz dela opozicije su kao sekta, a ko radi protiv svoje države ako ne bude kažnjen formalno, biće kažnjen od „onog gore“

0
Dragan Marković Palma danas je, kao i svake godine do sada, prisustvovao obeležavanju Svete Trojice u Končarevu kod hrasta starog oko 200 godina.
 
“Ono što je najvažnije u ovo vreme je da svi moramo da budemo jedinstveni, kada neke svetske sile i neke države koje su činile bivšu Jugoslaviju, sve vreme rade na štetu građana Srbije. Tako mi imamo i u Srbiji neke iz opozicije koji stalno rade protiv države Srbije i građana Srbije. Maločas je naš sveštenik Srđan rekao da “moramo čuvati selo od zla i gmizavaca”. A ja slobodno mogu da kažem da takva pojava postoji i u politici i to je kao neka sekta, koja sve vreme lažima želi da ubedi građane Srbije da je život i ono što se radi u Srbiji nešto drugačije. To se zove nacionalni terorizam, koji čine dvojica predsednika dve opozicione partije u Srbiji, kojima na današnji dan ne želim da pominjem imena, a zna se na koga mislim. Ta dvojica stalno šalju neke primedbe, koje samo oni vide iz njihovog ugla i Evropskom parlamentu i drugim međunarodnim instiucijama, koje odlučuju o Srbiji i njenim građanima i zato Srbija ovoliko dugo čeka na evropskom putu i zato se Srbiji stalno nešto zamera. Srbiji se zamera to što je Srbija postala ekonomski moćnik, ne samo na Balkanu, nego i u Evropi. Ono što je za nas najvažnije je da budemo jedinstveni, a oni koji rade protiv građana Srbije, siguran sam da će oni biti kažnjeni, ako ne formalno, onda  od “onog gore”, jer, ako mi ne verujemo da nešto postoji, a postoji sigurno, onda se pitamo gde provodimo vreme i za koga živimo”, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije na tradicionalnom obeležavanju Svete Trojice u Končarevu.
CRKVA I DRŽAVA U SRBIJI SU JEDINSTVENI
 
“Većina građana Srbije tradicionalno obeležava neke verske praznike, ali bitno je pored tradicije, da mi verujemo u ono što radimo. Tradicija je jedno, a vernost i da znaš zbog čega to radiš, zbog čega to slaviš je drugo. Moram i da pohvalim predsednika Srbije Aleksandra Vučića za odnos države prema crkvi. Prilikom moje poslednje posete Solunu, kada je našu delegaciju primio Mitropolit Solunski Varnava, jedan od 5 članova Sinoda Grčke pravoslavne crkve, Mitroplit Varnava mi je rekao kako u poslednjih sedam, osam godina, država Srbija mnogo pomaže crkvi. Crkva i narod moraju biti zajedno i jedino tako možemo da pobedimo sve ono što se zove zlo, 1999. godine je to bio NATO pakt, a danas je to zlo nevidljivo. Ono što je danas važno je da su država i crkva jedinstveni oko nacionalnog pitanja. Nikada nećemo priznati takozvano nezavisno Kosovo. Albanci su i juče na zadušnice pokazali, kako bi izgledali srpski pravoslavni hramovi i nadgrobni spomenici kada bi oni postali član UNESKA. Albanci bi kada bi postali član UNESKA sve srpske pravoslavne crkve i spomenike ugasili. Međunarodna zajednica ćuti o rušenju srpskih spomenika na Kosovu i Metohiji, a ćuti i deo opzicionih partija u Srbiji. Srbija traži da se Albanci ponašaju prema pravoslavnim hramovima i spomenicima, onako kako se Srbija ponaša prema drugim verskim zajednicama u Srbiji”, rekao je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma na tradicionalnom obeležavanju Svete Trojice uz Končarevu kod hrasta starog oko 200 godina.
Prethodni tekstPovodom Svete Trojice, litije jagodinskim ulicama (Video)
Sledeći tekstLančani sudar kod Paraćina – lakše povređeno pet osoba

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime