Palma: Izjave Radeta Baste hronično nanele štetu državi i građanima

0

„Kada je Jedinstvena Srbija predlagala Radeta Bastu za ministra privrede njegov CV je bio taj da je imao privatnu kompaniju i da, kada je bio direktor Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“ nije bilo problema u Beogradu, ali nas nije prevario njegov CV, nego njegovo ponašanje“ rekao je na današnjoj sednici Skupštine Srbije, narodni poslanik Dragan Marković. Na dnevnom redu Skupštine Srbije danas je smena Baste. Predlog za njegovu smenu skupštini je podnela premijerka Ana Brnabić, a u obrazloženju piše da Basta treba da bude smenjen zbog iznošenja u javnost stavova suprotnih državnoj i nacionalnoj politici koju sprovodi Vlada Srbije.

„Mi ne želimo da jedno pričamo, a drugo radimo. Koalicija SPS – Jedinstvena Srbija je u predizbornoj kampanji govorila da smo protiv uvođenja sankcija Rusiji. To nisu samo politički razlozi, već u ekonomski, Pogledajte kolika je cena gasa u Srbij, a kolika je u državama koje su uvele sankcije Rusiji. Uvek sam postavljao pitanje „ako bi Srbija uvela sankcije Rusiji da li bi prestao rat u Ukrajini“, odgovor je NE. Uvek sam govorio Radetu Basti „nemoj ja pa ja, nego ja ispred Vlade Republike Srbije kao ministar privrede“. U politici, kao i u zdravstvu imate dva termina, akutno i hronično, a izjave Radeta Baste su hronično pravile štetu građanima Srbije i državi Srbiji. Vlada Srbije je kolektivni organ i ne možete vi da sprovodite neku svoju autonomnu politiku, a ne bavite se svojim resorom ministra privrede“, izjavio je predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tokom rasprave u Skupštini Srbije o smeni ministra privrede Radeta Baste. „Ko si ti da sam kao ministar odlučuješ da odeš u neku državu i pričaš šta je loše, a šta dobro u državi Srbiji. Ja kada sam god negde išao od SAD do Rusije, Turske, Grčke, Austrije, Italije, Francuske Nemačke i ostalih država uvek sam upoznao predsednika vlade i predsednika države gde idem, šta su teme i po povratku šta je rezultat. Ja želim da se izvinim građanima Srbije što mi iz Jedinstvene Srbije napravili takvu grešku da predložimo Radeta Bastu za ministra privrede i taj čovek više ne može biti ni ministar ni član Jedinstvene Srbije. 50 puta sam govorio Basti „nemoj to da radiš“, a on „šefe neću“. Rade Basta je moje najveće neprijatno iznenađenje u životu i to sam mu rekao. Čovek pravi greške u životu. Kada se neko predlaže za neku funkciju taj mora da prođe mnogo skenera da se vidi ko je i šta je. Ja želim da se zahvalim Srpskoj naprednoj stranci kao najvećoj stranci u Srbiji i nabrojnijoj u Skupštini Srbije što je prihvatila naš predlog da se smeni ministar privrede Rade Basta“, kazao je Marković.

„Politika Jedinstvene Srbije, kao i koalicije SPS – Jedinstvena Srbija je nećemo da uvodimo sankcije Rusiji nećemo da priznamo nezavisno Kosovo i nećemo u NATO. Ja želim da se zahvalim pre svega predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na miroljubivoj politici koju vodi, kao i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, zatim turskom predsedniku Erdoganu što je indirektno pomirio Bošnjake i Srbe u našoj državi, želim da se zahvalim premijeru Orbanu što danas imamo najbolje odnose sa Mađarskom u istoriji, a evo došao je i predsednik Crne Gore Jakov Milatović koji sigurno ne zastupa politiku koju je zastupao Milo Đukanović“, istakao je Dragan Marković Palma.

Prethodni tekstLutajući ulicama Ćuprije došetala na probu Nemanje Radulovića i otvorila vrata za srećan život
Sledeći tekstSanitas klinik – široka lepeza zdravstvenih usluga

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime