PALMA I ZAMENICA MINISTRA TURIZMA SLOŽILI SE DA SE ORGANIZUJE RAZMENA STUDENATA 

0
Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma sa svojom delegacijom je u zvaničnoj poseti Egiptu. Danas je u egipatskoj prestonici Kairu, u Ministarstvu turizma Egipta imao sastanak sa zamenicom ministra turizma gospođom Gadom Halabi. Marković i Halabi su razgovarali o razvoju turizma u dve države, naročito u uslovima kada je čitav svet zahvatila pandemija COVID 19.
Marković je istakao da je u ovom trenutku Egipat jedna od retkih država koja je otvorila svoje granice za strane turiste, uz obavezan PCR test, što je prihvatljiv uslov za naše građane. Marković je istakao da je važno povećati i broj egipatskih turista koji dolaze u Srbiju, jer Srbija nudi mnogo lepih i interesantnih turističkih sadržaja. Pored naše prestonice Beograda, Srbija ima jako puno banja, prelepe planine, živopisnu prirodu, bogate i značajne kulturno – istorijske lokalitete, odličnu hranu. Na taj način bi obe države imale značajnu korist od saradnje. 
Iz godine u godinu povećava se broj turista kao i broj letova iz Beograda za Hurgadu i Kairo. Da bi neko bio turista mora prvo da zaradi. Srbija se danas snažno razvija, otvaraju se nova radna mesta tako Srbija postaje izvor sve većeg broja turista. 
Gospođa Halabi je predložila da se započne za razmenom studenata i da je to odličan način da se jačaju veze između dve države. Ministarka Halabi je izjavila da je ideja gospodina Markovića da dovede 100 najboljih lekara specikalista u Hurgadu od 11- 17 aprila briljantna ideja i da će lično dočekati tu delegaciju. Marković se složio sa predlogom da se započne sa razmenom studenata jer je arapski jezik deficitaran, naročito u Srbiji koja želi da razvija dobre ekonomske odnose sa afričko – arapskim zemljama, naročito sa Egiptom kao najznačajnijom zemljom Bliskog istoka. Palma je gospođi Halabi preneo pozdrav predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.
 
 
Foto arhiva
——————————————————————————————————

Rad Infocentrale podržala je Fondacija za otvoreno društvo kroz projekat – Podrška lokalnom mediju „Portal Infocentrala“

Fondacija za otvoreno društvo je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija koja razvija i podržava projekte i aktivnosti usmerene na razvoj demokratske kulture, otvorenosti, uvažavanja različitosti, punog poštovanja ljudskih prava svih i na promovisanje principa vladavine prava, dobrog upravljanja i odgovornosti i učešća građana u javnim poslovima, a u cilju stvaranja pretpostavki za održivi razvoj demokratskog i otvorenog društva u Srbiji.

Prethodni tekstOBILI KUĆU, UKRALI PIŠTOLJ, STARTOVALI VOZILO PA UDARILI U BETONSKI STUB, PA POBEGLI
Sledeći tekstSPASIOCI PRETRAŽUJU MORAVU, JEDAN MLADIĆ NESTAO, DRUGI ISPLIVAO

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime