„OMLADINSKI PARLAMENT JAGODINE“ POMAŽE SOCIJALNO UGROŽENE I BOLESNE

0

UG “Omladinski parlament Jagodine” koje već duži niz godina uspešno realizuje projekte na područiju grada Jagodine počevši od kabarea “Kulturna deratizacija” ,  promo spota “Dan u Jagodini”, preko uređivanja i markiranja više destina kilometara staza za brdski biciklizam na obližnjem Crnom Vrhu pa sve do skorašnje eko akcije u kojoj je podeljeno više stotina sadnica Crvenog hrasta, je ovaj put uz podršku Regionalnog centra Sindikata obrazovanja Srbije sa sedištem u Jagodini, organizovao humanitarnu akciju u okviru koje je pomoć primilo više socijalno ugroženih porodica sa područija grada Jagodine kao i zavod za smeštaj odraslih “Male Pčelice” iz Kragujevca.

Humanitrna pomoć se sastojala od garederove, obuće, posteljine i metražnog tekstila koju su prikupili članovi i prijatelji Omladinskog parlamenta. Ovu akciju je podržala OŠ “Boško Đuričić”a posebne odelenje OŠ “Ljubiša Urošević” u Laništu u kojoj je ovu ideja podignuta na jedan viši nivo zahvaljajući  profesorki srpskog jezika Snežani Bihler koja je ovu ideju ugradila u postojeći nastavni plan predmeta Građansko vaspitanje na kreativan razigran i jedinstven način. Specifične odevne komade kao I određenu količina platna dodeljena je Velikom teatru čime je upotpunjen fundus ove mlade glumačke trupe a mali deo dobila je i viteška družina “Crni medved” za potrebe izrade njihovih kostima.

Predsednik UO “Omladinski parlament Jagodine” pozvao je sugrađane da se priključe ovoj akciji tako što će pomoći ljudima iz svog okruženja i time otkriju svu toplinu koju u sebi nosi naš čovek pred predstojećim hladnim danima.

Sledeća predviđena aktivnost UG “Omladinski parlament Jagodine” je organizacija humanitarne žurke uoči slave sv Nikola u ponedeljak 18.10.2017. godine u Koloseumu. Akcija se sprovodi u saradnji sa Učeničkim parlamentom gimnazije “Svetozar Marković” a cilj je da se kroz jedan dobar povod za provod prikupu novac za Božićne paketiće koji će biti podeljeni deci socijalno ugroženih lica. Pozivamo sve da se priključe ovoj akciji I podrže ove mlade ljude koji su pozitivan primer za sve nas.

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime