OBRADOVIĆ: OVO JE NAJOBIČNIJA REKONSTRUKCIJA KOJU STE MOGLI DA IZVEDETE I BEZ IZBORA

0
Šef poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Boško Obradović izjavio je danas da ta stranka neće podržati izbor nove vlade, jer, kako je ocenio, ona neće doneti „nikakav boljitak građanima“.

Obradović je tokom skupštinske rasprave ocenio da mandatar Aleksandar Vučić nije predložio novu vladu, već je izvršio „rekonstrukciju“ bivšeg kabineta.

„Ovo je najobičnija rekonstrukcija koju ste mogli da izvedete i bez izbora“, naveo je šef poslanika Dveri.

Obradović je ocenio da je Vučić „poslednji evrofanatik“ u Evropi, dodajući da posle Bregzita, više niko ne veruje u EU i da nema smisla ulaziti u Uniju.

On je kritikovao mandatara što u ekspozeu nije spomenuo borbu protiv bele kuge, kao i što nema ministarstava za dijasporu i brigu o porodici.

Obradović je ocenio i da su mediji u Srbiji danas zatvoreniji nego ikada, a da je mandatar tom problemu posvetio „samo nekoliko praznih reči“.

Šef poslaničke grupe Dveri je kritikovao ekonomsku politiku vlade Aleksandra Vučića, navodeći da nema dodatnog oporezivanja stranih banaka, kao i da je javni dug na spoljnom i unutrašnjem nivou povećan.

On je tokom izlaganja naveo da Vučić nikada nije bio zaposlen u privatnom sektoru, što je nagnalo šefa poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović da ustane u odbranu mandatara.

Martinović je upitao Obradovića koje je njegovo radno iskustvo.

On je Obradovića podsetio i da su Dveri na izborima bile u koaliciji sa DSS, strankom koja je, kako je naveo, sprovela najgoru moguću privatizaciju.

Vučić je reagujući na navode Obradovića i oporezivanje stranih banaka, rekao da je to neozbiljna izjava na dečijem nivou i da nema reči da odgovori na te kritike.

On je rekao i da nije nikakav evrofanatik, kao i da ne bi imao ništa protiv da jeste.

„Da jesam branio bih tu poziciju, ali nisam, samo sam vrlo racionalan i odgovoran. Znam gde najviše izvozimo“, rekao je Vučić.

Povodom bliskih i prijateljskih odnosa s Rusijom, koje Dveri često ističu, Vučić je rekao da se on s ruskim predsenikom Vladimirom Putinom video devet puta, a neko nijednom.(Beta, 10.08.2016)

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime