NEMCI OTVARAJU FABRIKU U JAGODINI

2

Nemačka kompanija Hydroweb investiraće u Jagodini 20 miliona evra u izgradnju fabrike za proizvodnju opreme za auto industriju, medicinu i građevinu. Fabrika će u dve faze zaposliti 100 radnika, a početak izgradnje objekta od 4.000 kvadrata je u februaru ili martu sledeće godine. Gradonačelnik Ratko Stevanović i vlasnik te firme Andreas Hirš potpisali su ugovor.

nemci-1– Ovo je 12. fabrika u Jagodini, a do kraja decembra predstavićemo kinesku investiciju, fabriku za proizvodnju papuča. Andrea konfekcijoni će od njih kupovati asortiman za auto industriju, a drugi deo proizvodnje biće plasiran u Srbiji i izvozu. Investitor ne traži ništa od države, tako da Srbija ne ulaže ni evro. Grad Jagodina poklanja lokaciju sa kompletnom infrastrukturom do placa, rekao je predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma i dodao da je ta kompanija ima tržište u Evropi, jer je najveći problem obezbediti tržište, a to znači sigurnost za radna mesta.

On je najavio da Jagodina ima još pet, šest zainteresovanih investitora, kao i da će početkom naredne godine u Jagodini dva dana boraviti velika delegacija kineskih privrednika.

-Investiraćemo u najmoderniju tehnologiju u Jagodini. Saradnja sa Andrea konfekcioni nas je opredelila da dođemo u Jagodinu, jer smo smanjili troškove prevoza. Zatim, niske cene struje i građevine, lokacija investicije obezbeđuje dobre veze sa mediteranske zemlje, istočnu Evropu i Rusiju, te dobra saradnja Srbije i Kine. Pored auto indsutrije, razvijaćemo proizvode za medicinsku i industriju nameštaja, kao  i građevinarstvo. Polovina proizvodnje namenjena je domaćem tržištu, a druga polovina izvozu, rekao je Hirš.

On je posebno istakao da su veoma brzo dobili sve potrebne dozvole i odobrenja za investicuju.

2 KOMENTARA

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime